Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casals i Ateneus
Centenars de persones protesten a la Vila de Gràcia pel desallotjament del Casal Popular Tres Lliris

A primera d'aquest matí els Mossos han desallotjat el Casal (no hi havia ningú) i més tard l'han tapiat. La CUP Capgirem Barcelona ha pilat "Podeu tapiar portes, però no somnis".

19/11/2015 Drets i Llibertats

Més de mig centenar de persones s'han manifestat aquest vespre pels carrers de la Vila de Gràcia en defensa del Casal Popular Tres Lliris, que aquest dijous ha estat desallotjat i tapiat.  La marxa ha començat a les 20 h a la plaça d’en Joanic i ha transcorregut pels carrers de l’Escorial, de la Providència fins arribar a la seu del districte, a la plaça de la Vila Gràcia on ha finatitzat.

Paral·lement diverses entitats de la Vila de Gràcia han emès un comunicat on rebutgen públicament que s’intenti acabar amb el CP Tres Lliris mitjançant el seu desallotjament, i donen suport a la gent del casal en aquesta lluita. En la nota de premsa s'assenyala que "Gràcia sempre s’ha caracteritzat per ser un barri viu i construït a partir de l’organització veïnal. El Casal Popular Tres Lliris és una mostra més d’aquesta vitalitat i del dinamisme del jovent que s’ha organitzat per construir els seus projectes".

També remarca que aquest "espai és un actiu del jovent gracienc, ja que és un projecte autogestionat i emancipador format per individus i col·lectius del barri que aposten per la transformació social" i "Entenem que els interessos comuns d’aquest jovent han de passar per davant dels d’una immobiliària especuladora com MIVOR NORTON, S.L".

Ordre de desallotjament

Tot just fa un any, el jutjat va confirmar l'ordre de desallotjament del Casal Popular Tres Lliris de Gràcia, aleshores el membres de casal van emetre una nota dient que no marxariant, "Reivindiquem la okupació com a únic mitjà per a crear un projecte de participació juvenil sense tutel·les, autogestionat i al marge de les lògiques de consum capitalista".

Actualment al casal  hi participen diversos col·lectius juvenils i joves a títol individual; multitud de projectes, col·lectius i grups de suport hi han realitzat cafetes per a la seva autogestió i han trobat en el Casal un espai on reunir-se.

L'espai es va donar a conèixer al barri al gener del 2014 , quan després d'una cercavila en suport al Banc Expropiat, situat a escassos metres del casal i amb data de desallotjament a partir del 13 d'octubre, es va anunciar la seva okupació. El local havia estat una sucursal bancària que va tancar per la fusió de caixes que va originar en naixement de Catalunya Caixa, entitat responsable de centenars de desnonaments arreu del territori i rescatada per l'Estat amb més de 3.000 milions d'euros públics. En el moment de la seva okupació, l'immoble portava més de tres anys en desús i les joves de Gràcia que van accedir-hi van engegar un bon grapat d'activitats que han mantingut durant tots aquests mesos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid