Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25N
[25] Commemoració de Dia Internacional contra la violència masclista

Aquest dimecres 25 de novembre es commemora el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. La data va ser establerta a la Primera trobada Feminista de Llatinoamèrica i el Carib, a Bogotà el juliol del 1981, tot i que no va ser reconeguda per la ONU fins al 1999. Es va escollir aquest dia en homenatge a les Germanes Mirabal, fidels opositores al règim de Trujillo a la República Dominicana del 1930 – 1961.

25/11/2015 Gènere

Enguany s'ha contabilitzat la tràgica xifra de 22 dones assassinades per violència masclista al sud de l'Albera i a les Illes. 12 al País Valencià, 6 a Catalunya i dues a les Illes, segons les dades recollides pel portal feminicidio.net. L'any passat la xifra va ser de 19 dones assassinades. Cal remarcar que només coneixem les dades de les dones assessinades, però es deconeix la de tots els casos de dones assassinades per motius de gènere, independentment de la seva relació o vinculació amb l'assassí. Si fos així, a Catalanya des de l'ú de gener ha estat assassinades un total de 15 dones i no 6, com recullen les dades oficials.

Davant d'aquest increment d'assassinats masclistes, s'han aixecat moltes veus arreu del territori. Així, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha centrat el seu manifest pel 25N d'enguay en la luita per una educació i una societat feminista amb l'objectiu d'expulsar el masclisme. En aquesta línia, el sindicat reclama més que mai protocols a les universitats i centres educatius de prevenció, detecció i actuació contra les violències masclistes. Protocols que es basin en la prevenció com a principal mesura: formant a tota la comunitat educativa en la detecció de les violències masclistes. Per aquest motiu s’ha realitzat actes a totes les universitats i centres educatius mostrant la necessitat d’aquests protocols i evidenciant les violències masclistes en aquests àmbits.

Seguint aquest fil, el SEPC farà una concentració en contra dels feminicidis als instituts i universitats dels Països Catalans ja que les dones assassinades en guany posa en evidencia que la violència masclista no fa més que augmentar i "les estudiants no podem restar callades davant d’aquest feminicidi. A més per mostrar el nostre rebuig envers aquest fet emplace en a tot l’estudiantat a vestir de negre amb un toc lila.

El SEPC també participarà a les manifestacions que es fan al llarg dels Països Catalans; a Lleida a les 18:30 a la Plaça de la Paeria, a Barcelona a les 19:00 a Canaletes, a Tarragona a les 19:30 a l’Estàtua Despullats, a Palma a les 19:30 a la Plaça Porta Pintada, a València a les 19:30 es farà una concentració al Parterre.

Mobilitzacions als Països Catalans on participen les diverses organitzacions de l'Esquerra Independentista

Banyoles (Pla de l'Estany) 19.30h, Lectura de manifest i performance, a la Plaça Major

Barcelona a les 19.00 a Canaletes

Celrà, contra la violència masclista

Lleida a les 18:30 a la Plaça de la Paeria

Palma a les 19:30 a la Plaça Porta Pintada

Reus. 20 h.  Concentració i una performance a la plaça del Mercadal

Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), 11h davant les Escoles Velles actes en motiu del 25 de novembre i presentació del full informatiu "No és No!" editat per l'ajuntament i que repartirem casa per casa

Sants (Barcelona) 18h. Marxa de torxes, a la plaça de Sants

Tarragona a les 19:30 a l’Estàtua Despullats,

València a les 19:30 es farà una concentració al Parterre.

Veure també l'Agenda

 

Manifestos:

Manifest de l'Esquerra Independentista pel 25N: CUP, Alerta Solidària, ARRAN, COS i SEPC

[25N] Expulsem el masclisme de les Aules, lluitem per una educació i una societat feminista: SEPC

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid