Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Sabadell destinarà 43.000 euros per subvencionar el servei de menjador escolar

Així com 20.000 euros d'ajuda per a les persones refugiades, sumant-se així a altres iniciatives promogudes en aquest sentit pel món local de Catalunya i 20 milions d'euros per afrontar sentències d'expropiacions

30/10/2015 Política

Crida per Sabadell ha portat al ple modificacions pressupostàries. La principal és l'habilitació d'una partida per demanar un préstec de 20 milions d'euros per afrontar sentències que ja s'han conegut i començaran a arribar d'expropiacions. És una avaluació feta des dels departaments d'Urbanisme i Serveis Jurídics, segons informa Ràdio de Sabadell

El pressupost té una assignació de 2 milions per assumir aquestes partides, així que no s'hi podria fer front. En l'àmbit més social, es destinen 43.000 euros per subvencionar el servei de menjador escolar per als 205 nens sabadellencs que s'han quedat sense beques de la Generalitat tot i complir amb els requisits per rebre-les.

Una altre partida, de 20.000 euros, es destina perquè el Fons de Cooperació Català pugui fer front a les necessitats dels refugiats sirians que intenten arribar als països d'acollida. També n'hi ha una de més de 600.000 euros per una rehabilitació a la Bassa de Sant Oleguer. S'ha aprovat amb els vots favorables de totes les formacions amb excepció de Ciutadans, que s'ha abstingut.

Servei de menjador escolar

En paraules del tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, “la proposta és un acte de responsabilitat que mostra, una vegada més, el compromís més absolut del govern de Sabadell en la lluita contra l’emergència social i la defensa dels drets de les persones. A hores d’ara tenim a la ciutat 2.942 ajuts menjador concedits per la Generalitat i el Consell Comarcal, dels quals l’Ajuntament complementa una part important, però malgrat això hi ha 205 infants que, segons criteris socioeconòmics, tenen necessitat d’aquest ajut i que no l’han rebut”.

Els 43.000 euros permetran donar suport a aquests 205 infants, cobrint la totalitat o un percentatge del cost del menú, segons el cas. Es tracta d’infants atesos pels Serveis Socials Bàsics municipals als qual cal garantir l’alimentació bàsica. Procedeixen de famílies amb una situació econòmica greu, sense ingressos econòmics o amb ingressos molt reduïts i on hi conflueixen d’altres circumstàncies com problemes d’habitatge, de salut o de relacions familiars. Alhora, són casos sense xarxa de suport familiar.

Cal recordar que els ajuts menjador corresponen a una convocatòria pública dels Consells Comarcals i la seva principal dotació pressupostària és de la Generalitat de Catalunya. Són ajuts que els ciutadans i ciutadanes poden sol·licitar a través de les instàncies municipals. Aquest inici de curs 2015-2016 s’han tramitat a Sabadell un total de 4.690 sol·licituds. A hores d’ara, el Consell Comarcal ha aprovat 2.942 ajuts menjador per a la nostra ciutat. Un total de 1.291 sol·licituds han estat denegades, 439 sol·licituds mostren incidències quant a la informació d’hisenda i n’hi ha 18 que resten pendents de processar per part de la Generalitat. De les peticions denegades i/o pendents de comprovació per motius relacionats amb hisenda, 205 corresponen a infants que, per raons socioeconòmiques, sí haurien de rebre l’ajut.

Pel que fa als 20.000 euros del fons de contingència que el Govern municipal proposarà destinar a les persones refugiades, se sumarien al conjunt d’actuacions impulsades per l’Ajuntament per donar resposta a les necessitats d’aquestes persones, a través de les entitats especialitzades en aquest àmbit.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid