Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Suport a la CUP-Crida Constituent
Tal com anem repetint constantment, Gent de Gramenet som un moviment divers on participen persones de diferents tendències ideològiques, sempre dins de l’esquerra transformadora i rupturista. Treballem en aquesta diversitat, perquè la ciutat i el país són diversos, mantenint sempre un posicionament plural respecte als esdeveniments que es donen; però també amb claredat i respecte cap a la diversitat i els sentiments de pertinença individuals. En aquest sentit, tot moviment amb voluntat de transformació ha de prendre partit i moure fitxa, tal com Gent de Gramenet vam fer en la consulta del passat 9 de novembre apostant pel Sí-Sí.

Cal recordar que Gent de Gramenet sempre ha estat pel dret a decidir i pel dret a l’autodeterminació dels pobles. És en aquest sentit que el passat mes d'octubre l'assemblea de Gent de Gramenet va decidir apostar perquè Catalunya esdevingui un Estat i aquest sigui independent. Aquesta decisió es va prendre davant la situació extrema de coerció de llibertats, i per dignitat col·lectiva, que en el moment actual es veu agreujada.

Ens trobem davant d'una nova convocatòria electoral, a parer nostre, de caràcter extraordinari. Amb el panorama actual i la configuració de les diferents candidatures, Gent de Gramenet apostem per treballar i donar suport a aquelles forces anticapitalistes i de ruptura que ens donen més confiança per assolir els objectius compartits des del municipalisme. Creiem que les diferents opcions estan prou definides. Donats els debats tinguts i la pràctica diària basada en l'assemblearisme i l'horitzontalitat ens sentim plenament identificats amb la candidatura que representa la Candidatura d'Unitat Popular – Crida Constituent, passant a ser de mers observadors a un agent actiu.

Aquest fet, però, té moltes explicacions i raons que vénen de lluny:

´- Suport mutu. Gent de Gramenet, ja ha donat suport en diferents qüestions, i a la inversa, ha rebut suport, per les coincidències en el programa social i de ruptura que compartim ambdós projectes.
 
 - Oportunitat de ruptura. Donada la conjuntura actual, s'obren portes per una ruptura amb l'Estat que hem de fer estigui ben definida cap a l'esquerra, i fer-la servir en tres eixos bàsics: ruptura amb el patriarcat, ruptura amb el règim del 78 i ruptura per un canvi social. En resum, estem immersos en un intens pols amb l'estat en la lluita pels drets democràtics i davant d'una opció de ruptura.
 
 - Inici d'un procés constituent. Les esquerres que estem per un canvi real i profund hem de saber veure que estem en un moment clau per debilitar l'Estat hereu del franquisme i obrir un procés constituent, sent solidaris amb la resta de pobles i esquerres de l'Estat espanyol.
 
Per tot plegat, apostem per una opció que sabem aposta per un procés de trencament, com a mitjà de transformació, fent valdre el moment que vivim actualment al qual s'ha arribat gràcies a la mobilització popular. En definitiva, l'opció que creiem ens pot portar a un canvi social, a favor de treballar per crear una nova idea d'oportunitat de construir un país nou favorable als drets col·lectius de la classe treballadora, que obri nous debats socials sobre el país que volem, on se superin les desigualtats i les injustícies -garantiment de serveis públics, pensions, habitatge, renda bàsica i treball ...- ho representa la CUP – Crida Constituent.

Per això, d'aquí al 27 de Setembre, us animem a participar de les accions i actes que des de la Crida Constituent Gramenet -espai que representa a Gramenet dins de la candidatura- es duguin a terme per donar suport a la CUP- Crida Constituent.
 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid