Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S: Via Lliure a la Construcció de la República Popular Catalana!

Primera valoració de les eleccions plesbicitàries i constituients del 27S

1. Les eleccions de diumenge van suposar una nova victòria en el camí de la Independència i un triomf rotund dels defensors de la República Catalana. Una majoria clara del nou Parlament tindrà el mandat d’encarar el camí de la Ruptura amb la Monarquia Espanyola i de la construcció d’una República Independent que doni sortida als anhels de llibertat i justícia social del nostre poble. L’independentisme creix (passa de 58 a 72 diputats) i bascula cap a l’esquerra.

2. Cap tergiversació barroera de l’unionisme ens ha de fer perdre el nord: foren ells els qui fixaren les regles del joc obligant a fer unes eleccions segons la legalitat establerta i prohibint la realització d’un referèndum d’autodeterminació que, hores d’ara, encara continuen negant. Hem jugat amb les seves normes i hem guanyat de golejada: Via Lliure, doncs, cap a la República Catalana!

3. Valorem de manera enormement positiva els esplèndids resultats de la CUP-Crida Constituent, que, unint (com no pot ser d’altra manera) el clam per l’alliberament nacional i la transformació social, ha més que triplicat la seva representació i ha aconseguit de consolidar-se arreu del territori.

4. Les experiències municipals d’Unitat Popular s’han mostrat com la via per incorporar milers de persones a la lluita per la Ruptura, i en aquest sentit cal valorar especialment els resultats en ciutats com Badalona, Ripollet, Rubí, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Badia del Vallès o Sabadell, entre altres, on els vots obtinguts per la CUP-CC han superat totes les expectatives.

5. Constatem que, com sempre hem defensat, l’independentisme només avança des de l’esquerra i que l’única esquerra que pot avançar és la independentista.

6. Esperem que el fracàs de l’operació oportunista i espanyolista de CSQP suposi l’enterrament definitiu del lerrouxisme i el soleturisme, i faci que bona part de les seves bases militants es sumin a la lluita per la Ruptura, per una República al servei del poble, i a la construcció de la Unitat Popular.

7. Esperem també que des de l’anomenat “independentisme transversal” s’entengui que la construcció de la República Catalana tan sols té sentit i és possible si va lligada a la defensa dels drets i els interessos de les classes populars, de la immensa majoria del nostre poble; i que, per tant, en el camí no hi tenen cabuda polítiques de saqueig, privatitzacions i desposseïment com les perpetrades pels governs de CiU.

8. Constatem amb alegria la desfeta de la dreta catalana més rància, vampírica i botiflera. La desaparició dels representants d’Abertis, la Caixa i la màfia del Pont Aeri (UDC) del Parlament és una gran victòria de les classes populars catalanes.

9. Constatem l’enorme allau de solidaritat i complicitat provinent des de tots els racons dels Països Catalans i com el procés independentista a Catalunya també esperona les ànsies de llibertat i les lluites en favor del Dret a Decidir del conjunt de la nació, molt especialment a les Illes i el País Valencià.

10. Agraïm totes les mostres de comprensió, suport i solidaritat provinent de moltes institucions internacionals i països i especialment les mostres de solidaritat internacionalista dels pobles Gallecs, Basc i Andalús, Escocès i Irlandès, mitjançant les  expressions polítiques de les seves esquerrers independentistes .

11. Constatem la descomposició i degeneració de l’unionisme, que veu enfonsar-se en els seus propis fems els fins ara partits del règim (PSOE i PP) i que tanca files a la desesperada al voltant d’una opció oportunista (C’s), sense capacitat d’articular una alternativa creïble a l’independentisme, i liderada per l’extrema dreta amb pell de xai.

12. Com a conclusió, encoratgem el poble català des del carrer i els seus representants al Parlament a iniciar, sense dilacions ni vacil·lacions, el camí de la Ruptura, la desconnexió amb l’estat espanyol i la construcció d’una república independent al servei del nostre poble: la República Popular Catalana.

Poble Lliure

29 de setembre de 2015

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid