Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CATALANOFÒBIA
Discriminació lingüística a València

Una veí de València denuncia que el personal del bar Pik Nik el va fer fora del local per parlar en català

14/08/2015 Drets i Llibertats

El perfil de facebook Àlex Llibertat ha difós que fa tres dies va ser víctima d’una agressió lingüística quan va ser expulsat del bar Pik Nik del carrer Cadis de València per parlar català. Segons ha explicat l'usuari al seu mur quan va anar al local a esmorzar amb una altra persona es va adreçar a la cambrera de nacionalitat romanesa en valencià per fer la comanda, i va rebre un "hablame en español que estamos en España", després de prendre nota de la persona que l'acompanyava la treballadora va tornar al local.

A continuació va eixir el cuiner, de nacionalitat argentina, qui va criticar l'actitud "maleducada" per parlar en català a la cambrera i va fer fora la persona que ho ha denunciat al seu perfil de Facebook i el seu acompanyant convidant-los a que "no tornaren per allà" tot i l'explicació dels dos clients per fer-li entendre que a València es podien adreçar en la nostra llengua encara que no reberen resposta en català. Després dels fets, un dels afectats ha confirmat que posarà una queixa en el llibre de reclamacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid