Xirinacs
8 anys de la mort de Lluís Maria Xirinacs

Ja està tot a punt per a la gravació del projecte impulsat per Llibertat.cat

11/08/2015 Política

Fa 8 anys, en un dia com avui, va deixar-nos Lluís Maria Xirinacs. El seu cos sense vida va ser trobat al paratge de la Tuta del Pla de Can Pegot a Ogassa (Ripollès).

Cinc dies abans havia deixat escrit un text on l'exsenador mostrava la seva disposició a passar els darrers dies 'en la soledat i el silenci' i on, en un poema (Acte de sobirania) signat el dia 6 d'agost, recordava que havia viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles.

Televisió de Catalunya coproduirà XIRINACS, el documental, el projecte impulsat per Llibertat.cat amb la col·laboració de la Fundació Randa - Lluís Ma. Xirinacs i la realització de Zeba Produccions i que persegueix recuperar i explicar la figura del lluitador pels drets socials i nacionals del poble català.

Després d'uns mesos de converses i de preparació del guió, finalment TVC s'ha unit a la producció del projecte, un salt endavant que permetrà donar a conèixer molt més la trajectòria, pensament i obra de Xirinacs.

El documental començarà a tirar endavant després de l'estiu amb la realització d'entrevistes i la gravació d'imatges i veurà la llum uns mesos després. 

Llegeix l'article que es va publicar a la revista La Soca dels moviments socials del Vallès

Consulta la biografia interactiva de Xirinacs

Recull d'imatges històriques de Xirinacs