Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IRLANDA
Un futbolista dóna l'esquena a l'himne britànic

James McClean va donar l'esquena a l'himne «God Save The Queen» durant un amistós celebrat pel seu equip als EUA

22/07/2015 Internacional
Diumenge passat el futbolista del West Bromwich Albion, James McClean, va donar l'esquena a l'himne britànic  durant un amistós celebrat pel seu equip als EUA. Les crítiques més furibundes i les amenaces de mort no es van fer esperar. Tampoc els missatges d'ànim i suport, particularment a Irlanda.

Aquest jugador natural de Derry, nord d'Irlanda, no era la primera vegada en què mostrava els seus sentiments. Quan militava al Wigan de la Premier League anglesa i en el marc d'un partit contra el Bolton que coincidia amb el «Remembrance Day» -en record als soldats caiguts en la Primera i Segona Guerra Mundial- ja es va negar a posar-se la rosella a la samarreta. Aquesta flor és l'emblema d'aquesta commemoració però com el mateix McClean va declarar en el seu moment: «per a la gent del nord d'Irlanda com jo, i específicament per als que som de Derry, l'escenari de la massacre del Bloody Sunday -on l'exèrcit britànic matar 14 civils catòlics irlandesos-, la rosella té un sentit molt diferent». Per afegir que posar-se aquest emblema «seria vist com una falta de respecte per aquesta gent, que és la meva gent».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid