Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
"Decepció i preocupació" entre els docents per les mesures anunciades per aturar la LOMQE

Demanen que es compleixin les promeses electorals prenent mesures valentes que no estiguin hipotecades per un fals possibilisme que "ens aboca a un curs 2015­-16 que pot tornar a ser anormal i caòtic".

12/07/2015 Educació

L'Assemblea de docents de les Illes  ha afirmat que "no podem parlar d'adopció de cap mesura legal o normativa, cosa que ens intranquil∙litza, doncs, tot i el llistat de maldats relacionades amb l'arribada de la LOMCE als centres publicat en el comunicat ­llistat que oblida la pèrdua d'hores de les assignatures de música, plàstica, filosofia o tecnologia­, pareix que el Govern es resigna a aplicar el curs vinent la normativa LOMCE autonòmica que ha heretat de la Conselleria d'Educació de Núria Riera i de José Ramón Bauzá".

"Ens sorprèn", segons els docents que el comunicat del Govern acabi fent referència a la impossibilitat material de derogar la normativa autonòmica abans de l'inici del curs dins de la legalitat vigent. Tot i que en diferents ocasions han apuntat "sobre la necessitat de resoldre aquest assumpte per la via del decret llei. Aquest instrument legislatiu és, òbviament, legal i s'ajusta plenament a la declaració institucional de rebuig feta pública en el Consell de Govern d'ara fa una setmana, a la qual fa referència l'acord. Aquesta declaració assumia el compromís d'adoptar totes les mesures institucionals, jurídiques i administratives".

L'Assemblea és conscient que el decret llei no és la millor manera, però recorda que "ens trobem en una situació d'emergència per la millora de la qualitat del nostre sistema educatiu, una situació d'emergència que està afectant i afectarà l'educació dels nostres joves a partir del mes de setembre. És aquesta situació d'emergència la que dóna sentit a un decret llei".

Insatisfacció

La insatisfacció es va tornar encara major quan els docents es van assabentar que a Aragó el seu Govern sí que ha vist clar fer canvis en la normativa autonòmica relativa a la LOMCE per generalitzar un començament de curs el més paregut al del curs anterior i ahir mateix va enviar instruccions precises als centres per reorganitzar l'inici del curs per setembre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid