Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
La CUP-PC-Capgirem Sitges aposta per una oposició constructiva i acords puntuals

En una assemblea que va reunir a 50 persones a l'Ateneu Popular, la candidatura de l'esquerra rupturista i independentista de Sitges va acordar que no entrarà a cap futur govern i que no facilitarà la investidura d'un govern liderat per CiU.

 

04/06/2015 Política

Dilluns passat la candidatura CUP-PC-Capgirem Sitges va convocar una Assemblea Oberta a tota la ciutadania de Sitges i, especialment, a simpatitzants i votants per acordar de manera oberta i transparent el posicionament de la candidatura de cara les possibles negociacions post-electorals.

Per iniciar l'assemblea es van analitzar els resultats electorals i es va fer memòria de la feina feta al llarg d'aquests primers quatre anys de l'esquerra independentista a l'Ajuntament. Així, es va voler deixar clar que el partit que va guanyar les eleccions va ser CiU (tot i que amb el percentatge més baix que mai) i que el nostre resultat ens ha portat a tenir tres regidors, gairebé doblant el nombre de vots (de 622 a 1122) i sent la 5a força al Ple per nombre de vots i percentatge.
D'altra banda, també vam recordar que en aquesta legislatura que ara acaba, han estat quatre anys de govern de dretes marcats per les retallades, el tancament de serveis i menysteniment als treballadors de l'Ajuntament, entre d'altres.
Sabent això, l'assemblea va plantejar tres possibles escenaris post-electorals: 1) entrar al govern, 2) facilitar la investidura i 3) oposició.

Com hem dit, el clar guanyador de les eleccions del passat diumenge 24 de maig va ser CiU i, alhora, la CUP-PC-Capgirem no té la força necessària per implantar amb força i garanties el programa amb que es va presentar a les eleccions.
Tot això fa que no sigui possible entrar a un futur govern liderat per la dreta sitgetana, una dreta amb un projecte polític a les antípodes del que nosaltres tenim per Sitges i que implicaria una molt difícil governabilitat i una inestabilitat poc responsable.
Eliminada l'opció d'entrar al govern, es va voler posar en valor l'important paper de l'oposició i la gran quantitat i qualitat de la feina que s'ha fet fins ara. Una oposició coherent i, alhora, constructiva i oberta a possibles acords i pactes en propostes concretes, ha fet que l'Ajuntament de Sitges hagi donat unes primeres passes cap a la participació ciutadana, la transparència i la plena sobirania del poble català.

La majoria dels assistents a l'assemblea veien difícil facilitar la investidura de Miquel Forns com alcalde, cosa que s'entenia com un aval a les polítiques aplicades fins ara i un premi totalment immerescut. A més, pel funcionament del Ple d'investidura, no es fa necessari el nostre vot afirmatiu o l'abstenció per tal que CiU formi govern.

Tot i aquesta oposició frontal al projecte de poble que té CiU i la resta de governs locals des de la transició, la candidatura està oberta i serà impulsora de treball conjunt amb el govern en aspectes concrets i que caminen cap al model de poble que defensem. Aquest paper l'hem dut al llarg d'aquesta passada legislatura i el continuarem practicant en la que ara comença.
El resultat de l'assemblea va ser clar: un NO a l'entrada de la candidatura al govern i un segon NO a facilitar la investidura d'un govern liderat per CiU.

Tot i això, volem dedicar aquestes escasses dos setmanes abans del Ple d'investidura a reunir-nos amb els diferents partits que ho vulguin per començar a treballar en aquells aspectes que creiem que ens podem trobar al llarg de la legislatura. Així doncs, les converses post-electorals les entenem com unes primeres reunions de treball per començar a treballar i per aprofundir la participació ciutadana, la transparència de l'administració, la recuperació dels serveis i drets socials manllevats o el garantir un habitatge digne pels sitgetans i sitgetanes.

L'assemblea, per acabar, també va acordar convocar als partits i plataformes polítiques que no han aconseguit representació al Ple municipal en diferents trobades per tal de comunicar-los la nostra predisposició a treballar plegats i facilitar la seva participació en la vida política de la vila, tot i que els resultats i el mateix funcionament actual del Ple no ho facilita.
Resumint, creiem que la conjuntura política sortint de les passades eleccions municipals no fa possible capgirar Sitges des del govern. Ja arribarà el moment en què els pactes es podran dur a aplicar amb comoditat i coherència el nostre programa, sense renúncies, però ara no es donen les condicions objectives per a fer-ho. El treball i la coherència que portem anys practicant ho acabarà fent possible.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid