Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols
La Junta Electoral Espanyola ordena retirar les estelades dels espais i edificis públics

Respon a la denúncia de Societat Civil Catalana (SCC)

14/05/2015 Política

La Junta Electoral Espanyola ha decidit la retirada de totes les estelades que es trobin en edificis i espais públics de Catalunya "durant la campanya electoral". Es refereix a les estelades que es trobin als ajuntaments i equipaments municipals.

Segons la Junta, es tractava d'una vulneració del principi de "neutralitat" que ha de regir un període electoral. La resolució respon a la denúncia de Societat Civil Catalana (SCC) i les estelades s'hauran de retirar des d'ara fins el 24 de maig.

Segons la publicació digital Catalunya Lliure, Vic ja s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió i el seu alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, ha assegurat que retirarà les estelades dels espais públics i les hissarà de nou després de les eleccions municipals. SCC va denunciar la presència d’estelades hissades en espais públics de 323 municipis de Catalunya. L’entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya” i, per aquest motiu, va instar a l’administració electoral a actuar.

La CUP de Tàrrega en contra de la retirada de l'estelada del balcó de l'Ajuntament

La CUP Tàrrega es va manifestar en contra de la decisió del PSC que va demanar la seva retirada i de la Junta Electoral de Zona que es va posicionar en la línia dels socialistes.

La formació independentista va demanar al govern municipal que no la despengés, ja que l'estelada al balcó d'una institució pública és la mostra de la voluntat d'un poble que vol decidir el seu futur.

Per a la fornació, el problema no són els símbols, el problema és que" tenim la rèmora d'una llei electoral i un sistema de partits hereu d'una transició que ha considerat al poble com una massa ignorant i voluble i als partits que ens "representen" encara no els ha donat la gana de reformar una llei que permet l'existència de totes aquestes argúcies legals més pròpies d'un pati de col·legi que d'un sistema democràtic participatiu".

La CUP va qualificar d'inquisitorial la demanda de SCC

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) presentarà al·legacions davant la «demanada inquisitorial» que l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana ha presentat davant de la Junta Electoral espanyola. En l'escrit presentat per l'entitat es demana que es «dicti una instrucció que ordeni la retirada de les banderes estelades de edificis i espais públics».

En l'escrit s'al·lega que «la bandera estelada és un símbol no oficial utilitzat per partits polítics que pretenen aconseguir la creació d'un Estat independent en el territori de Catalunya» i que partits com la CUP, ERC i CiU utilitzen l'estelada en actes del partit, cosa que SCC interpreta que posa en dubte la neutralitat del comicis.

Davant d'aquest petició, l'equip jurídic de la CUP s'ha posat a treballar per a presentar les al·legacions corresponents abans del dilluns 11 de maig a les 19h, tal com indica la comunicació de la Junta Electoral espanyola.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid