Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
La CUP situa el 24-M com el punt de partida per la ruptura

La formació es presentarà a les properes eleccions municipals a 163 municipis dels Països Catalans –159 a Catalunya i 4 al País Valencià-, més del doble que l'any 2011, quan van optar a 70 alcaldies.

04/05/2015 Política

Ahir al migdia va tenir lloc sota l'Arc de Triomf de Barcelona, la posada en escena de les 163 candidatures que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) presenta als Països Catalans a les eleccions municipals del 24-M amb el lema "el lema Capgirem la història des de pobles i ciutats". A l'acte hi van participar, candidats i candidates a diverses localitats que donaven a conèixer els eixos del programa polític de la formació per aquests comicis. (Veure la majoria de candidatures)

El candidat de la Crida per Lleida, Pau Juvillà, va remarcar que aquestes eleccions són “molt més que unes municipals",   per apuntar que “el 24-M serà el punt de partida d'un procés constituent que va associat a un procés de desbordament de baix cap a dalt” . També va dir que la millor estructura d'estat "és la mobilització popular" i va ssenyalar que "aixecariem el braç" als plens per votar Independència per omplir-la de contingut social mentre que al carrer "continuaríem  amb puny alçat" per garantir una societat més justa i solidària.

La candidata per la Crida per Girona,  Laia Pèlach, va destacar la tasca de formigueta de la CUP que va fent via per anar organitzant les classes populars i així anant conquerint espais de poder popular.

La candidata a l'Ajuntament de Tarragona per la CUP, Laia Estrada,  va afirmar que "les retallades són privatitzacions encobertes", i en aquesta línia va assegurar que com s'estaven aprofitant de l'anomenada "austeritat" per privatitzar els serveis públics com la sanitat i l'educació.

També va parlar l'Eduard Garcia, com a cap de llista de la CUP de Biar (Alt Vinalopó), un dels 4 pobles del País Valencià on serà present la formació el proper 24-M per optar a unes de la primera regidories al sud de la nació i tal com va recordar ahir a l'acte, en concret, la candidata per la CUP Alcanar, Èrica Bel, “el Sénia no és frontera”.

Va tancar l'acte, el parlament de la candidata per la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, tot dient que s'havia enfilat una via rupturista i per aquesta raó no s'havia d'acceptar  “cap més transició”. Tot i que va proposar que calia actuar amb intel·ligència. Com a cloenda, el grup Kodul va fer sonar versions pròpies de la Internacional, els Segadors i la Muixeranga.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid