Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1r de Maig
Els treballadors de Movistar en vaga encapçalen la manifestació "combativa" a Barcelona

Les mobilitzacions amb aquest aire van creixent arreu del país i cada cop més es desmarquen de les directrius dels sindicats convencionals. Enguany "caminat cap a la vaga general" del proper més d'octubre.

02/05/2015 Laboral

Milers de persones, entre 6.000 i 8.000 segons diverses fonts,  es van aplegar ahir a la tarda  a les portes de Foment del Treball, seu de la patronal catalana per participar en la marxa convocada per diverses organitzacions sindicals, polítiques i moviments populars, entre elles la CGT i la PAH, i el conjunt de l'esquerra independentista (COS, CUP, Endavant, CAJEI, SEPC i Poble Lliure). El col·lectiu de treballadores de subcontractes de manteniment de Telefónica en vaga indefinida encapçalaven la manifestació sota la pancarta amb lema “La classe treballadora pel repartiment de la riquesa i el treball”. La Marxa va ser controlada de molt per un fort dispositiu policial.

Colpejada l'alcaldable de la CUP Capgirem Barcelona

Al finalitzar la manifestació, els Mossos d'Esquadra, segons la CUP van identificar "sense motiu, a l'alçada de l'Avinguda Diagonal, a Cristian, company del sindicat de la COS un dels sindicats convocants de la manifestació. En aquell moment la candidata a l'alcaldia de Barcelona per la CUP Capgirem Barcelona, Maria José Lecha, es va acostar per intercedir i interessar-se per la persona retinguda i ser colpejada fins a caure a terra per part dels Mossos d'Esquadra".

Segons un comunicat, la formació està valorant la possible resposta legal a aquesta situació.  De moment han fet arribar tot el seu suport i ha exigt la fi de la repressió a la protesta i, una vegada més, "la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra".

Mig miler de persones a Manresa sota el lema "Som la clau del treball"

La marxa estava convocada per la coordinadora per a la Transformació Social al Bages.  La concentració s’ha iniciat a la Ben plantada i ha transcorregut per tot el Passeig Pere III fins arribar a la Plaça Major on s'ha posat punt i final amb la lectura d'un manifest. A la manifestació van participar membres del moviments populars i del conjunt de l'Esquerra independentista.

Girona

Ahir al migdia diversos col·lectius van alliberar una antiga oficina bancària en desús a la plaça Josep Pla de Girona. Amb el nom d'Ateneu Popular Salvadora Catà, el projecte l'han impulsat organitzacions com la PAH Gironès Gironès o el Grup Antirepressiu Girona, i vol ser un nou espai de participació popular i de dinamització social davant les injustícies socials i l'especulació promogudes pel sector financer arreu dels Països Catalans. La CUP Crida per Girona va expressar el seu suport a l'acció.

Hores abans, s'havia fet un esmorzar popular i concentració davant la Cambra de Comerç de Girona. Es va comptar amb la presència del personal en lluita de Movistar, Girona+Neta i AJ Ruz. L'acte havia estat convocat sota el lema "Sortim al carrer pels drets laborals i la sobirania econòmica i nacional".

Reus

Per segon any consecutiu, diferents organitzacions de Reus (CGT, COS amb el conjunt de l’Esquerra Independentista de Reus, Ateneu Llibertari, Procés Constituent, Associació Antidesnonaments i L’Hora Violeta) van organitzar dijous passat una manifestació anticapitalista a la capital del Baix Camp, segons Pobleviu.

La Marea Blanca de LLeida se suma a la mobilització de Lleida

Centenars de persones es van manifestar a Lleida sota el lema “Autogestió, pel repartiment del treball i la riquesa”. A l'acte polític davant de la Paeria, van participar, l'economista del Seminari Taifa Josep Manel Busqueta, Arran, el col·lectiu de persones migrades i la Marea Blanca de Lleida

Centenars de persones a Palma

Centenars de persones van participa també aquest dijous a Palma de la convocatòria unitària anticapitalista de la CGT i la CNT sota el lema ‘Ajuntant lluites’, contra les polítiques del Govern Bauzá, contra la corrupció política i sindical, contra les retallades a les llibertats i per la lluita social i sindical. Donaven suport a aquesta convocatòria col·lectius com ara l’Esquerra Independentista de Mallorca o la Vaga de Totes, entre molts d’altres.

País Valencià

La Intersindical Valenciana va participar ahir en les manifestacions del Primer de Maig per exigir ocupació estable i de qualitat. El sindicat ho ha fet en diverses ciutats valencianes com: Elx, Alcoi, Alacant, Vinarós, València o Dénia. A València ho ha fet a la manifestació alternativa convocada per les Marxes de la Dignitat. En aquesta han estat milers de persones junt a altres sindicats, organitzacions i moviments socials com la COS, Endavant, ARRAN, SPC i Poble Lliure.

de Cort per arribar, finalment, als Jardins de l’Hort del Rei, s’han pogut sentir càntics contra el capitalisme o la banca. A més ha tingut un especial protagonisme la lluita feminista amb càntics i performances de les promotores de la Vaga de Totes, convocada pel pròxim 19 de maig.


A l’arribada a l’Hort del Rei s’ha llegit el manifest unitari de la convocatòria, posant especial èmfasi en recordar les retallades que ha dut a terme el Govern en els darrers quatre anys, la corrupció i les diverses lluites sindicals anticapitalistes.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid