Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITa institucional
La CUP Valls assoleix reivindicacions clau en política d'habitatge

El Pla Local d'Habitatge incorpora els acords introduïts per la CUP al POUM i gran part de les seves propostes en política d'habitatge

10/04/2015 Política

La CUP ha assolit finalment gran part de les seves reivindicacions en política d'habitatge municipal que portava en el programa electoral del 2011 i d'altres que ha anat elaborant durant la legislatura, sis de forma plena i dues de forma parcial, propostes que s'incorporen al Pla Local d'Habitatge (PLH) aprovat per unanimitat al Ple municipal d'avui.

De nou, la CUP marca la política municipal i convenç govern i oposició

El Pla Local d'Habitatge és una reivindicació històrica de la CUP que va incloure com a requisit per a l'aprovació inicial del POUM, així com que el Pla establís polítiques de foment de rehabilitació d'habitatges i habitatge social. Finalment el govern ha acceptat les línies principals d'actuació, passant de qualificar-les literalment d'il·legals a incorporar-les en el PLH, com per exemple la possibilitat que l'Ajuntament pagui la rehabilitació d'immobles privats a través de convenis amb els propietaris. Gerard Nogués ha declarat «celebrat que finament s'accepti que el lloguer social i la rehabilitació són la solució als problemes d'habitatge, i no les ARE ni habitatge social que es ven a preu de mercat»

Gerard Nogués ha criticat el procés del PLH, que ha durat set anys per inactivitat del govern, justament en els moments de més emergència social i quan més falta feia actuar. Nogués ha recordat que hi ha hagut fins a sis mocions aprovades al Ple demanant acció política sobre habitatge, mentre l'espera dramàtica de set anys ha fet patir i farà patir encara a molta gent.

Segons Gerard Nogués, l'aprovació d'aquest Pla no és cap garantia de res, sinó que simplement obre la porta a fer polítiques de transformació importants. Caldrà seguir-ne l'aplicació i el desenvolupament després d'una aprovació marcada per la necessitat del govern d'arribar a acords a final de legislatura, just abans de les eleccions municipals, precipitant l'aprovació d'un text inacabat.

Finalment, Nogués s'ha lamentat que ERC i PSC no hagin acompanyat la CUP en l'exigència a complir els teminis de redacció i aprovació del PLH i del protocol de pisos buits. El regidor de la CUP s'ha lamentat d'haver-se sentit molt sol a l'oposició en els moments clau.

El PLH aprovat contradiu el POUM en la previsió de creixement

Nogués també ha recordat que el PLH diu clarament en el seu anàlisi que el creixement previst al POUM és desmesurat i irreal, donant la raó a les al·legacions de la CUP, que espera que en l'aprovació definitiva del POUM es corregeixi el creixement.

L'al·legació de la CUP al POUM deia: ...»Fins i tot, optant per un escenari mitjà de creixement moderat, el POUM estima un creixement poblacional fins als 29.500 habitants l'any 2026 i més de 11.200 llars. Per la qual cosa, el POUM contempla aproximadament 7.400 nous habitatges, 3.400 del quals en sòl urbà i sòl urbanitzable delimitat. Aquestes estimacions de creixement són desproporcionades i han estat qüestionades pel Pla Local de l'Habitatge que revisa les xifres a la baixa i situa la població de Valls l'any 2020 entre els 25.000 i els 26.500»

Comiat dels regidors de la CUP

Aquest ha estat l'últim Ple per als tres regidors de la CUP, que ha decidit renovar tots els seus càrrecs electes en consonància amb una candidatura ampliada a altres sectors socials, que es presenta amb el nom de «Crida per Valls-CUP». En el seu parlament de comiat, Nogués ha fet una dura crítica al sistema polític institucional i ha manifestat que «la professionalització de la política té conseqüències, i és una democràcia de baixa intensitat».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid