Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els Mossos i la Guàrdia Urbana desallotgen un edifici "okupat" a Ciutat Vella de Barcelona
02/04/2015 Drets i Llibertats

Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han desallotjat un edifici d'habitatge social municipal situat al carrer d'en Robador, 37, al barri del Raval de Ciutat Vella a Barcelona. Una trentena de persones van ocupar els 18 pisos de la finca dimecres al vespre.  

Una cinquantena d'antiavalots han arribat de cop i volta a quarts de quatre i han posat punt final a l'okupació. Durant el desallotjament s'ha tallat  el carrer Robador i s’ha reobert passades les 16.30 h quan s’ha començat a tapiar la finca.

El servei de premsa de l'Ajuntament de Barcelona ha informat després del desallotjament que s'ha procedit a desallotjar d'urgència perquè “era una ocupació no consolidada”. “És un bloc de pisos que està en procés d'adjudicació i formen part del programa d'habitatge de lloguer assequible”, afegeixen les fonts municipals. 

Ara bé, per la seva banda alguns veïns de la zona es preguntaven “què vol dir lloguer social? Nosaltres no podem pagar aquests preus”.  Es refereien a que la majoria dels habitatges tindran una renda de 500 euros, excepte un parell de pisos de 200 euros mensuals destinats a famílies d'extrema necessitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid