Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
El Parlament aprova una resolució sobre la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona

Insta al Govern de la Generalitat a crear una Taula Territorial, formada per agents socials, administracions, centres de recerca i empreses, per abordar la problemàtica de la qualitat de l’aire i les emissions atmosfèriques al Camp.

26/03/2015 Territori

El passat més de juny la Plataforma Cel Net va presentar un estudi d’avaluació de l’aire al voltant del Polígon Nord del complex petroquímic de Tarragona. L’estudi va ser realitzat pel LCMA de la UPC i ha comptat amb la col·laboració i finançament dels Ajuntaments del Morell, Constantí, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga.

L’estudi evidenciava les mancances actuals del nostre país en quant a la protecció de la qualitat de l’aire per la salut de les persones. Destacava l’alta presència a la zona de dos compostos tòxics, el benzè i el 1-3 butadiè, declarats com a potencials cancerígens per organismes de referència com l’Organització Mundial de la Salut o l’Agència de Protecció Ambiental Americana.

Les dades obtingudes i el ressò social han fet reaccionar alguns grups parlamentaris, que va presentar la proposta de resolució a la Comissió de Territori i Sostenibilitat sobre la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona i que va ser aprovada per una unanimitat per la resta de grups parlamentaris.

Així, amb l’aprovació d’aquesta, el Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a:

- Crear una Taula Territorial sobre la qualitat de l’aire i l’impacte de les emissions atmosfèriques procedents de la indústria petroquímica al Camp de Tarragona amb l’objectiu d’intercanviar periòdicament informació sobre aquesta temàtica i sobre els efectes en la salut de la població de les esmentades emissions i també representants de les empreses del sector.

- Donar a conèixer a la població en general els resultats de l’estudi «Avaluació del risc per la salut per exposició a COVs i PAHs en l’atmosfera del Camp de Tarragona».

- Emprendre les accions necessàries per reduir els nivells d’1,3 butadiè i benzè, atès que es coneixen les fonts d’emissió i, per tant, les empreses responsables de les emissions d’aquests contaminants a l’atmosfera.

- Situar punts de control sobre l’1,3 butadiè en llocs representatius dels municipis d’El Morell, Puigdelfí i Perafort.
Iniciar els treballs que permetin la implementació a Catalunya de les legislacions existents en altre països de la UE.

El fet que aquesta proposta de resolució hagi estat aprovada per unanimitat, posa de manifest que la preocupació per la qualitat de l’aire i la salut de les persones és una problemàtica generalitzada, no només pels veïns del Camp de Tarragona, sinó a tota la ciutadania de Catalunya.

Des de la Plataforma Cel Net, es valora positivament l’aprovació per unanimitat del text i el consens generat, que demostra el reconeixement de la problemàtica per primera vegada després d’anys de reivindicació des de la Plataforma i des de la població afectada. Vetllarem per la creació de la Taula Territorial així com perquè es revisi i canviïn els sistemes de control de qualitat de l’aire i la legislació vigent actualment, amb l’objectiu de garantir la vida, la salut de la ciutadania i la defensa del territori del Camp de Tarragona.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  5. Un motor de reacció català
  6. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  7. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid