Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
L'alcalde de Mataró es nega a complir un acord de Ple sobre sanitat
18/02/2015 Política

L'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), ha respost amb l'evasiva "hi estem treballant" a la reclamació d'incorporar un representant de la Coordinadora en defensa de la Sanitat públicaal Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme. La resposta va encendre els ànims de la gent de la Coordinadora, segons informa la CUP a Mataró.

D'aquesta manera, l'alcalde es nega a complir l'acord de Ple d'abril de 2013 on, a proposta de la CUP, es va aprova que l'Ajuntament demanés la incorporació d'un representant de la Coordinadora al Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme, del qual l'alcalde Mora n'és el vicepresident. Han passat gairebé 2 anys i aquest acord de Ple mai s’ha fet efectiu i ha quedat en suspens per part del govern municipal.

Per això la CUP ha tornat a dur el tema al Ple Municipal del 5 de febrer de 2015 amb un prec al govern que ha estat rebutjat pel mateix alcalde. El prec reclamava:

1. L’Alcalde de Mataró complirà, amb la màxima celeritat, l’acord del Ple municipal aprovat el passat 4 d’abril de 2013 que diu textualment: L’Alcalde de Mataró, com a vicepresident del Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme, demanarà a l’òrgan competent, la incorporació de  representants de la Coordinadora per la defensa de la sanitat pública Mataró en el Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme.

2. L’Alcalde de Mataró no imposarà condicions ni filtres a la Coordinadora per la defensa de la Sanitat Pública Mataró a l’hora d’escollir la persona qui els representarà en el Consell Rector del CSdM

Jesús Nieto, portaveu de la Coordinadora, va intervenir durant el Ple Municipal (vegeu vídeo) per recordar que "La Coordinadora, des dels seus inicis, va exigir la participació en els òrgans de govern del Consorci Sanitari del Maresme, ja que enteníem i entenem que una sanitat ben organitzada al servei de la ciutadania ha de contemplar la participació en igualtat de condicions de l’administració, professionals i usuaris d’una sanitat que la volem pública, universal i de qualitat."

Nieto ha explicat que "la tardor de l’any 2014, la Coordinadora es va posar en contacte amb l’alcalde Joan Mora exigint el compliment de l’acord de ple. L’Alcalde expressà la voluntat de que hi hagués algun representant de la Coordinadora però ,en tot cas, aquest tenia de ser de la seva confiança, ja que havia de ser nomenat en substitució d’un dels 3 representants que té l’Ajuntament al Consell Rector del Consorci . La Coordinadora va desestimar aquesta opció donat que, enteníem, era una imposició de l’Alcalde i que vulnerava el dret democràtic a escollir lliurement el nostre representant."

Per boca del seu portaveu, la Coordinadora ha exigit al senyor alcalde i al govern municipal de CiU, "pel bé de la nostra sanitat pública i de l’ètica democràtica, que respecti l’acord del Ple Municipal del 3 d’abril de 2013 i doni sortida a les justes exigències de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de tenir un representant al Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid