Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici a Lluís Suñé per "ultraje a la nación"

El proper dijous dia 5 Lluís Suñé serà jutjat per "ultraje a la nación", després d'un periple judicial que es va iniciar l'estiu del 2008

01/02/2015 Drets i Llibertats

Els fets pels quals s'acusaven en Lluís Suñé es remunten a l’estiu del 2008, quan va publicar al seu blog personal una entrada criticant les balances fiscals i adjuntant un acudit gràfic i del qual declar no ser-ne l’autor. La Junta de Extremadura, amb diners públics, va interposar inicialment una querella criminal contra el regidor de Torredembarra.

Fa poc més d'un any Suñé va rebre el suport d'una quinzena d’Ajuntaments, el Consell Comarcal del Tarragonès, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Assemblea Nacional Catalana de Torredembarra, la Fiscalia de Tarragona ha desestimat formalitzar cap acusació i opta per "una petició al jutjat de sobreseïment." En aquell moment la Fiscalia de Tarragona va desestimar formalitzar cap acusació contra el veí de Torredembarra, acusat de realitzar un fotomuntatge que criticava l'espoli amb un acudit sobre Extremadura. Però la causa va seguir endavant fins arribar al judici anunciat aquesta setmana.

El proper dijous dia 5 Lluís Suñé serà jutjat Tarragona. Hi ha convocada una concentració de solidaritat amb Suñé a les 9,30h davant dels jutjats del Penal núm.3 d'aquesta ciutat.

S'hi ha organitzat una important campanya de solidaritat, que s'organitza al bloc lluisabsolucio.blogspot.com.es, que informa, recull adhesions i aportacions sobre el cas.

Un judici polític

Lluís Suñé, acusat d’"ultratjar Espanya" per haver publicat al seu blog l'acudit gràfic, ha reivindicat en tot moment la seva innocència i el dret a usar la llibertat d’expressió. Suñé ha denunciat durant tot aquest llarg procés els moments difícils pels quals va haver de passar ell i el seu entorn proper, amb amenaces de mort incloses. A més de reivindicar la seva l'absolució, també reclama i que se cerquin responsabilitats entre aquells governants "que estan enfonsant econòmicament l’Estat i desvien l’atenció cap a temes menors."

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid