Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Simbologia
Guanyem Barcelona, per la bandera espanyola a l'Ajuntament

La pancarta de Guanyem Barcelona subjectada per representants de Podem, ICV-EUiA, Procés Constituent i Guanyem presentava el futur ajuntament de Barcelona amb la bandera rojigualda española, l'herència de la dictadura feixista

21/02/2015 Política

La presentació d'ahir de la candidata de Barcelona en Comú (Guanyem Barcelona amb el nom alternatiu) a les eleccions municipals del 24 de maig va posar de manifest un detall important: la pancarta que subjectaven els representants de Podemos, ICV-EUiA, Procés Constituent i Guanyem representava un futur ajuntament de Barcelona amb la bandera rojigualda española, l'herència de la dictadura feixista.

Ahir un seguit de representants d'aquesta candidatura encara tova i ambigua van presentar els noms de la seva llista, amb Ada Colau al capdavant. Noms que són el resultat de la negociació entre les diferents formacions, entre els quals destacaven en segon pla el professor de dret constitucional Gerardo Pisarello, la diputada d'ICV Laia Ortiz i l'advocat Jaume Asens de Podem i Guanyem.

Un detall significatiu: la bandera de l'Estat ocupant

La imatge de la pancarta que subjectaven volia repesentar una ajuntament barceloní governat per aquesta aliança encapçalada per Colau, amb un edifici consistorial de façana de vidres per insinuar la transparència, amb tot de persones al seu interior que volen indicar una gran agitació i treball.

El detall de la bandera rojigualda española, però, ha traït les intencions dels organitzadors d'aquesta presentació: un futur Ajuntament de Barcelona mantindria, segon el dibuix, la bandera heretada de la dictadura feixista, al costat i per sobre de la senyera i la bandera de Barcelona.

El missatge del nom de la candidatura i aquest "lapsus" en la pancarta aventuren un allunyament de la consciència nacional d'aquest nou partit polític, que suma un aglomerat de tendències sense definir i una herència d'intervenció institucional d'ICV-EUiA amb un important llast de connivència amb el poder i corrupció. Per altra banda, el nom triat per la candidatura després de la usurpació en la inscripció de partits polítics tampoc suggereix un missatge clar quant al procés independentista que viu Catalunya: Barcelona en Comú remet i insinua els lemes emprats per Ciutadans (C's) i UPyD en les seves campanyes, com ara "Lo que nos une", "La fuerza de la unión", "Sentido común" o "Juntos sumamos."

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid