Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Mobilització al Port d'Alcúdia contra la importació de residus

El Ple del Consell de Mallorca el va aprovar ahir inicialment el Pla Director Sectorial de Residus només amb els vots del PP

09/01/2015 Territori

La Plataforma "No Volem ser el femer d'Europa", a iniciativa de Moviment Alcudienc i el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha convocat per aquest dissabte una manaifestació al Port d'Alcúdia contra el Pla Director Sectorial de Residus  que va aprovar ahir el Consell de de Mallorca. El punt de trobada serà a les l7h a l'inici del passeig peatonal on acaba la platja del port, i arribarà fins a les instal·lacions d'Autoritat Portuària, al moll comercial. 

El pla, que inicialment es va aprovar ahir només amb els vots del PP, preveu el tancament de dos dels quatre forns d'incineració i implica la liberalització en la gestió de diversos tipus de residus (enderrocs, llots de depuradores i carnis), no s'aprovarà de manera definitiva abans de les eleccions i, per tant, si no torna a governar el PP, quedarà en paper banyat.

Tot i així, remarquen que el pla consolida la importació de residus, i la incineració com a màxima prioritat política en el futur de la gestió de residus de Mallorca malgrat el rebuig social generalitzat a aquesta manera de fer i intendre la política que sotmet, amb la importació de residus per a la incineració la dignitat i el territori, als interessos obscurs vinculats al negoci de la incineració.

Ara bé, davant aquest nou Pla i davant l'evidència dels perjudicis que genera la importació de residus, que arriben actualment a través del Port d'Alcúdia, la Plataforma, a iniciativa de Moviment Alcudienc i el GOB ha convocat la protesta .

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid