Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La CUP de Mataró exigeix responsabilitats en l’escàndol dels pisos de lloguer de PUMSA

Entre altres suposades irregularitats,  s’han adjudicat 34 lloguers a persones que tenen parentiu amb el personal de PUMSA o amb polítics de l’Ajuntament.

15/01/2015 Política

L’informe relatiu als habitatges de lloguer de PUMSA deixa al descobert la mala praxi a ProHabitatge i nombroses irregularitats de la “llista única” d'adjudicació de pisos públics. El sistema no garantia cap mena de rigor, ni transparència, ni equitat en la gestió d’un recurs tan sensible com són els pisos de lloguer subvencionats amb diners públics.

La CUP Mataró reclama que s’arribi fins a les últimes conseqüències per aclarir i depurar qualsevol responsabilitat administrativa o política que se’n pugui derivar. En els casos on es demostri frau, exigim que els responsables retornin, fins a l’últim cèntim, els diners públics i que haurien de respondre amb el seu patrimoni personal.

L’informe relatiu als treballs d’auditoria de control de l’adjudicació d’habitatges de lloguer de l’empresa municipal PUMSA, realitzat per una empresa externa a l’Ajuntament, certifica les greus mancances en els processos d’adjudicació de pisos públics.

L’abast de les incidències podria ser major, atès que només s’han revisat els contractes de lloguer des de l’1 de gener de 2009. El setembre de 2008 el tripartit va implementar un nou sistema d’adjudicació a través d’un programa informàtic que es coneix amb el nom de  “llista única”.

Prohabitatge no complia polítiques socials per garantir l’accés a l’habitatge a les persones que més ho necessiten. La “llista única” permet l’adjudicació de pisos públics a persones amb ingressos fins a 41.000€ anuals. Pensem que no s’han de destinar recursos públics per subvencionar el lloguer a persones amb ingressos tan elevats.

L’informe posa de relleu la poca formalitat del procés d’adjudicació, la manca de constància documental que impedeix demostrar possibles fraus, i una gestió totalment casolana, que permetia que qualsevol persona amb accés al sistema fes i desfés sense cap mena de control.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid