Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEDI AMBIENT
L'Antàrtida es fon

Un estudi confirma que l’escalfament global està provocant la fosa de l'Antàrtida on hi ha el 90% de l'aigua dolça del planeta que regula el clima mundial a través de la circulació de les masses d'aire i de la reflexió dels raigs solars a l'atmosfera

02/12/2014 Internacional

L’Antàrtida una massa de terra i gel de 14 milions de quilòmetres quadrats, equivalent a gairebé dues vegades la superfície de la Xina, i que guarda en les seves glaceres al 90 per cent de l'aigua dolça de la Terra s’està fonent. Fa uns dies investigadors de l'Agència Aeroespacial Nord-americana (NASA) i de la Universitat de Califòrnia van revelar els resultats d'un estudi que confirma el que fa anys que estan advertint els científics de tot el món: l'Antàrtida es fon a un ritme accelerat i aquest procés no té marxa enrere.


Segons aquests estudis, el Pol Sud es troba en un estat irreversible i no hi ha res que detingui la fosa de les glaceres. Aquests canvis a la capa gelada es deuen al escalfament global i al forat a la capa d'ozó (situat a uns 20 quilòmetres de la superfície terrestre), que també causa, en part, l'escalfament del globus. L'escalfament global i el forat a l'ozó, són dos processos units, perquè un causa l'altre i viceversa. Als anys 80 del segle XX, la ciència va notar que els clorofluorocarbonis (CFC) i altres substàncies químiques, utilitzades llavors en aerosols i refrigerants, estaven destruint la capa d'ozó. El forat a la capa d’ozó (que és el nostre escut contra els nocius raigs ultra violeta que emet el Sol) mesura 24,1 milions de quilòmetres quadrats de l'Antàrtida (a l'Àrtic també ha disminuït la concentració d'ozó atmosfèric).


L'Antàrtida és la part de l'Hemisferi Sud que més ràpid s'ha escalfat. Això afecta no només les glaceres, sinó al planeta sencer, perquè l'Antàrtida regula el clima mundial a través de la circulació de les masses d'aire i de la reflexió dels raigs solars a l'atmosfera.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid