Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP MATARÓ
Juli Cuéllar encapçalarà la candidatura de la CUP Mataró a les Eleccions Municipals 2015

Dilluns 22 de desembre la CUP ha anunciat públicament que Juli Cuéllar serà la persona que encapçalarà la llista electoral de les municipals de 2015 a Mataró.

23/12/2014 Política
L’elecció del nou candidat es va efectuar en una recent assemblea general, en la que també es van ratificar els eixos programàtics i un codi ètic.

Xavier Safont-Tria, ha remarcat que deixarà de ser regidor en compliment de la limitació de mandats a dues legislatures. A continuació s’han presentat la resta de punts del codi ètic de la CUP de Mataró: limitació de sous, no duplicitat de càrrecs, no dependència dels bancs, transparència i pressupostos participatius, decisions en assemblea, altaveu de les lluites socials, parlar clar i català, sense càrrecs de confiança, retiment de comptes, referèndums i una política des de baix amb el municipi com a punt de partida per a la independència dels Països Catalans i la transformació social.

Juli Cuéllar Gisbert té 39 anys, viu al barri de l'Havana de Mataró, és pare d’un nen i d’una nena, és historiador de formació i, actualment, treballa a la Generalitat de Catalunya. Està vinculat a associacions memorialistes com el Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Mataró. Ha estat implicat en les consultes populars per la independència d’Arenys de Munt i Mataró, i el passat 9N va fer de voluntari de mesa electoral. És membre fundador i impulsor de la CUP de Mataró.

Juli Cuéllar ha citat Joan Fuster per explicar la seva implicació dient que “Tota política que no fem nosaltres serà feta en contra nostra” i ha assenyalat que la presència institucional és necessària però que l’objectiu de fons és reforçar les lluites al carrer i les mobilitzacions populars perquè són el veritable motor del canvi social.

Ha ressaltat la seva honestedat amb els principis polítics independentistes i d’esquerres i ha dit que se sent preparat per a representar la CUP, que coneix bé el funcionament de l’Ajuntament de Mataró i que entén que es tracta tant d’un repte personal com col·lectiu que assumeix amb el suport de tots els companys i les companyes de l’assemblea de la CUP.

Juli Cuéllar ha destacat la seva voluntat de treballar per un projecte de ciutat que estigui al servei del benestar col·lectiu i que per això cal capgirar Mataró: amb una mirada crítica envers el model de ciutat de PSC i CiU; amb capacitat de plantar cara i resistir a l’ofensiva neoliberal (privatitzacions i retallades de serveis públics), a la imposició del deute il·legítim i a la involució democràtica.

La situació d’emergència social i d’oportunitat política fa que sigui més necessari que mai construir espais de lluita comuns entre les organitzacions polítiques rupturistes i els moviments socials. Per això des de sempre hem procurat participar en les lluites socials i veïnals amb caràcter transversal, i fer servir la nostra presència a l’Ajuntament per reforçar-les i traslladar la seva veu i demandes a les institucions. Ara més que mai apostem per refornçar la col·laboració de base amb altres sectors de les esquerres.

Finalment, ha anunciat que durant el gener de 2015 la CUP celebrarà una Trobada d’Unitat Popular per acabar d’elegir les persones que formaran part de llista electoral i per definir els eixos programàtics, que essencialment estan pensats per a donar respostes concretes a la situació d’emergència social, a la cohesió social, a la sostenibilitat (mobilitat i residus), a la defensa dels serveis públics (educació i sanitat) i a l’impuls del procés constituent de la futura República Catalana independent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid