Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
alliberament nacional
Mas proposa una llista conjunta per afrontar la recta final del procés independentista

Si s'assoleix la majoria absoluta, calcula que en 18 mesos es podria arribar a la independència amb una constitució pròpia.

26/11/2014 Política

Sota el títol "Després del 9-N: Temps de decidir, temps de sumar", el president de la Generalitat Artur Mas va presentar ahir al vespre el seu full de ruta per encarar el procés independentista a l'Auditori del Fòrum.

Un full que passa per convertir les eleccions autonòmiques unes plebiscitàries, però només ho farà si tots els partits que aposten per la independència comparteixen programa i llista. També ha deixat la porta oberta a no encapçalar la llista i ha assegurat que després d'això, ja no es tornarà a presentar mai més. Segons Mas, la llista conjunta estaria formada pels partits i persones reconegudes de la societat civil, que tindrien el compromís de no tornar a presentar-se a les eleccions. 

Si es fa la llista i s'obté majoria absolula, calcula que en18 mesos es poden fer les negociacions oportunes per establir el marc de ruptura. Paral·lament es pot avançar, segons Mas en la redacció d'una constitució. Passat aquest període, és a dir, 18 mesos després,  el poble català ratificaria en referèndum la Constitució i eligiria el primer Parlament del nou país.

Tot això, podria variar si des del govern espanyol hi hagués una oferta, tant de referèndum a l'escocesa o alguna cosa en concret, però a ahores d'ara, Mas s'ha mostrat escèptic.

En tot el seu discurs, Mas ha fet algunes pinzellades sobre com seria una Catalunya independent. Ho ha fet dins d'un marc socialdemòcrata.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid