Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Podem i la CUP demanen que Molins de Rei abandoni la FMC arran del cas dels sobresou
21/09/2014 Política

El Cercle de Podem Molins i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) han registrat una moció per ser inclosa en l’ordre del dia del proper ple municipal del 24 de setembre. Entre els principals acords es proposa que l’Ajuntament de Molins de Rei es doni de baixa de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Inicialment la moció proposada per Podem demanava al regidor d’ICV Ivan Arcas que dimitís per estar imputat per pressumpte delicte contra l’Administració Pública pel cas dels sobresous de la FMC. Després de fer-se pública aquesta moció, des d’ICV es va comunicar que Ivan Arcas havia presentat la dimissió com a regidor per aquest ple municipal del 24 de setembre, i en conseqüència van decidir retirar el punt que demanava la dimissió.

Les dues organitzacions que mai no es va donar explicacions des de l’Ajuntament del fet que l’exalcalde de la vila cobrava uns diners mensualment de la FMC. Tampoc ara el mateix govern municipal ha aconseguit la informació sobre les preguntes que vàrem formular des de la CUP el passat 8 de juliol. Aquestes mateixes preguntes també les hem traslladat a la secció local d’ICV i tampoc ens han proporcionat cap mena d’informació.

En canvi, si es llegeix la moció, queda demostrar segons la investigació policial que l’exalcalde de Molins va cobrar durant el període investigat (gener al maig de 2011) 5 mensualitats del suposat sobresou quan no va assistir a cap de les reunions per les quals es cobraven dietes. També s’indica en l’esmentat informe que hi ha indicis que aquestes pràctiques il·legals s’havien portat a terme des del 2004.

Les organitzacions han fet una crida als vilatans i vilatanes a assistir com a públic al ple municipal del 24 de setembre de 2014 a les 19.30 per donar suport a la presentació d’aquesta moció que pretèn exigir més transparència i més ètica en l’exercici de la política institucional.

També emplacen a la resta de grups polítics i entitats a sumar-se a la presentació d’aquesta moció tot enviant-nos la seva adhesió a qualsevol dels correus electrònics de les dues organitzacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid