Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
Mocions de suport a la convocatòria del 9-N

666 ajuntaments catalans ja han confirmat que celebraran plens aquesta setmana donant suport a la consulta del 9-N. Avui s'han aprovat unes 300 mocions (entre les quals hi ha la de Barcelona), algunes per unanimitat (com per exemple a Tossa de Mar, Cadaqués o Camarles on fins i tot el regidor del PP hi ha votat a favor).

22/09/2014 Política

L’Associació de Municipis per la Independència informa que  666 ajuntaments (al voltant del 70% del total) ja han confirmat la seva intenció de celebrar plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a la convocatòria del 9-N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres al Parlament, així com per facilitar-ne tots els recursos necessaris. 379 sessions plenàries estan convocades per avui dilluns, i continuaran celebrant-se durant tota la setmana arran de la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. El text de la moció ha estat pactat per l’AMI i l’ACMi els partits CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Donada la rapidesa amb la qual s’ha efectuat aquesta crida, són molts els consistoris que encara no han tingut temps efectiu per sumar-se a la iniciativa, de manera que la xifra final d’ajuntaments que recolzaran la moció creixerà en els pròxims dies.

La crida ha obtingut resposta de les quatre diputacions catalanes; dels ajuntaments de ciutats rellevants com la capital, Barcelona; Girona, Badalona, Reus, Manresa, Tortosa, Balaguer, Vic, Ripoll, Solsona, Sant Feliu de Llobregat o Mataró, entre moltes d’altres; i també de bona part dels consells comarcals.Els acords sorgits dels plens extraordinaris es comunicaran en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, i els seran lliurats pels propis alcaldes i alcaldesses amb el màxim rigor institucional, en un gran acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat el dissabte 4 d’octubre, en la que serà la més nombrosa concentració de batlles catalans de la democràcia. L’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis seran els encarregats de trametre les actes de ple de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats espanyol, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

La moció que aprovaran les sessions plenàries demana mostrar el ple suport del consistori a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014 dins el marc legal, així com al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que hi estan a favor. La moció també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya. Avui s'han aprovat unes 300 mocions (entre les quals hi ha la de Barcelona), algunes per unanimitat (com per exemple a Tossa de Mar, Cadaqués o Camarles on fins i tot el regidor del PP hi ha votat a favor).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid