Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Els sindicats estudiantils convocaran vaga si el Tribunal Constitucional prohibeix la consulta

Sis associacions i sindicats d’estudiants s’uneixen en la plataforma #Estudiants9N per lluitar a favor de la celebració de la consulta el pròxim 9 de novembre

17/09/2014 Política

Aquest dimarts, sis associacions i sindicats d’estudiants universitaris, han presentat la plataforma #Estudiants9N amb la voluntat de lluitar a favor de la consulta. Sota el lema “Aturem les classes, activem la democràcia” els diferents sindicats i organitzacions han anunciat un seguit de mobilitzacions des del mateix moment que el Tribunal Constitucional prohibeixi la consulta, com creuen que és d’esperar.


La primera d’aquest seguit de mobilitzacions serà la vaga convocada amb la intenció d’estendre’s també als instituts i a altres col•lectius com el professorat.


L’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), En Lluita, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i SUMEM, han apostat per la creació d’un “pacte de mínims”, amb la voluntat “d’articular la desobediència” i avançar cap a un referèndum que consideren “irrenunciable”.


Tura Tusell, portaveu del SEPC, considera que la plataforma #Estudiants9N exerceix de “marc de coordinació” i, a més a més, reitera la importància de la celebració d’una consulta que ha de permetre iniciar un procés per a poder “decidir-ho tot”.


Des d’#Estudiants9N han remarcat el paper clau de les universitats i dels estudiants en aquest moment i han criticat la “Catalunya amb les taxes més altes d’Europa” (AEP).


La plataforma no ha volgut donar més detalls de les mobilitzacions, però sí que ha reiterat que la plataforma “és oberta a tothom que vulgui participar” (En Lluita).

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid