Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Acampada per l'escola pública davant Conselleria d’Educació a València

Amb l'objectiu de visualitzar el rebuig frontal de la comunitat educativa a la LOMCE,  al desmantellament dels drets culturals i lingüístics i a la privatització de l'ensenyament.

16/07/2014 Educació

Aquest matí la Trobada de Plataformes per l'Ensenyament Públic del País Valencià ha iniciat una acampada per l'Escola Pública en els jardins de la Conselleria d'Educació a València, com a un espai de trobada per tots els que "defensem l'ensenyament públic, laica, de qualitat i en valencià". L'acció amb un caràcter pacífic, reivindicatiu i lúdic, s'allargarà fins divendres.

La Trobada aplega plataformes de pares de les escoles afectades com Tots Som Cremona d’Alaquàs o la Plataforma PROU d’Ontinyent, entre d’altres i el sindicat STEPV i també, la  COS ha fet una crida a la participació.

Durant els matins i en les primeres hores de la tarda se celebraran tallers i actuacions per als nens, a més de xerrades-debat per als adults. També es convidarà a altres col·lectius "en lluita" que defensen el dret a l'habitatge, la sanitat, etc. A la tarda-nit, "si ens desallotgen de la Conselleria", l'acampada es traslladarà als Serveis Territorials d'Educació.

L’acampada es fa davant la Conselleria d’Educació “per a assenyalar els culpables de la situació en què han deixat l’escola pública” han indicat. Cada dia està dedicat a un tema: dimecres, la LOMQE; dijous, la lluita pel manteniment d’unitats i escoles; divendres, la privatització de l’ensenyament. Hi participaran representant de les escoles que durant aquest curs han estat lluitant en defensa de l’escola pública i del manteniment de les seues escoles.

Segons han manifestat ” l’Acampada per l’Escola Pública volem que siga també un espai de denúncia: continuarem fent visible el rebuig de la comunitat educativa a la LOMQE, que començarà a aplicar-se el curs que ve en Primària i en FP Bàsica. També volem denunciar les retallades realitzades en les beques de menjador, llibres, transport, les retallades en les plantilles docents, la creació del districte únic i de l’augment de la ràtio a les aules, la rebaremació de docents interins amb una àmplia experiència laboral i la retallada d’unitats en valencià, així com de Cicles Formatius“.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid