Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Can Vies
Sergi Rubia en llibertat

El judici està previst per al 16 de setembre. Dels detinguts pels aldarulls, hi ha un altre jove a la presó, ja que no va poder fer front a la fiança de 10.000 euros.

20/06/2014 Drets i Llibertats
Fotografia on es llueix un cartell demanant la llibertat del Sergi Fotografia on es llueix un cartell demanant la llibertat del Sergi

Cap a les 19h., el jove casteller ha sortit de la presó de Brians 1. A Sergi Rubia l'han rebut, molt emocionats, la seva mare i el seu germà, uns tiets i uns quants amics, que han demanat que el jove no fos gravat per preservar la seva intimitat.

Cal tenir present que aquest divendres, l'Audiència havia denegat la seva llibertat al·legant que els fets que se li atribueixen són prou greus per mantenir-lo a la presó. Parla, en concret, de "barbàrie". I, a més, creu el fet que el fiscal hagi demanat gairebé cinc anys de presó eleva el risc de fuga per part de Rubia.

Ara bé, el cas ha fet un gir inesperat, quan el jutge del jutjat del penal número 28, que també havia rebut recurs de la família, ha decidit atendre els seus arguments i ha deixat el noi en llibertat després de passar-se tres setmanes i mitja a la presó de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovires.

Rubia, és l'únic dels 67 detinguts per qui un jutge va decretar presó provisional sense fiança. El 28 de maig el van detenir a la confluència dels carrers de Sants i Tenor Massini enmig dels aldarulls pel desallotjament de Can Vies. La policia va agafar-lo d'entre tot un grup de persones que estaven causant desordres públics i danys, però Rubia ha negat des del primer moment haver participat en cap acte vandàlic.

Sergi Rubia, de 30 anys i auxiliar d'infermeria, és també membre dels Castellers de Barcelona, que des del primer moment han impulsat una campanya de suport al detingut. A més, la família va presentar la setmana passada 6.000 firmes a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per demanar la seva excarceració a l'estar convençuts de la innocència del jove. El judici està previst per al 16 de setembre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid