Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Moció en defensa del control de la contaminació atmosfèrica a Tarragona
12/06/2014 Territori
Imatge aèria de la química de Tarragona Imatge aèria de la química de Tarragona

La CUP de Tarragona demana  que l'Ajuntament participi en la realització de l'estudi de la Plataforma Cel Net per analitzar l’impacte mediambiental de la indústria petroquímica a  ciutat, amb l’objectiu final d’elaborar un mapa d’impacte de la indústria química i petroquímica del Camp de Tarragona.

També demana que el consistori insti la Generalitat a regular aquells contaminants que actualment no es preveuen en els programes d’avaluació de la contaminació de la Xarxa de Vigilància de Prevenció de la Contaminació (XVPC) de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de reduir immediatament les emissions localitzades i difuses dels compostos químics.

En tercer lloc, la proposta de moció insta la Generalitat a crear un equip de control extern i transparent, que no sols controli la contaminació atmosfèrica, sinó també la contaminació del sòl i de l’aigua, i la contaminació acústica i lumínica. Així com que els informes d’aquest equip de control es facin públics.

Un altre punt reivindica que els costos dels futurs controls i les anàlisis recaiguin sobre les mateixes empreses que desenvolupen l’activitat en el territori i que, en definitiva, són les responsables de la contaminació.

La formació reivindica que les evidències reflectides en els resultats de l’estudi de la Plataforma Cel Net  que va presentar fa una setmana i que fou finançat pels ajuntaments del Morell, Perafort-Puigdelfí, Constantí i Vilallonga del Camp. La qual cosa fa indispensable demanar un canvi normatiu i dels criteris d’avaluació de la qualitat de l’aire, que passa per incloure tots aquells compostos químics potencialment nocius per a la salut i el medi ambient, amb estàndards de qualitat reconeguts a nivell internacional. També insta les empreses implicades que més enllà d’actuacions de responsabilitat social i mediambiental corporativa accelerin els seus esforços per eliminar al màxim les emissions contaminants.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid