Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
gènere
Commemoració a Tortosa del dia internacional d'acció per la salut de les dones
06/06/2014 Gènere
Paradeta  a la plaça de l'Àngel de Tortosa­ Paradeta a la plaça de l'Àngel de Tortosa­

En motiu del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, el Col∙lectiu de Dones de les Terres de l'Ebre va muntar ­aquest dimecres a la tarda, a la plaça de l'Àngel de Tortosa­ una paradeta informativa per tal de proporcionar informació a les veïnes de la ciutat sobre els diferents mètodes anticonceptius qui poden trobar avui en dia al mercat. També van aprofitar per a repartir preservatius ­tant masculins com femenins­ entre les dones que es van apropar a interessar­se pel tema.

Des del col∙lectiu es va pensar en aquesta acció per commemorar l'efemèride ja que l’Enquesta de Salut de Catalunya mostra que el gènere és un element rellevant que explica diferències i desigualtats en salut entre homes i dones, i un element important en aquest sentit és la salut sexual i reproductiva.

El passat mes d’abril es van fer públiques dades que mostren com les malalties de transmissió sexual augmenten de manera alarmant (els casos de sífilis ha augmentat un 140% els últims 4 anys i els de berrugues genitals 1400%). Per això, cal fomentar l’accés a tots els mitjans anticonceptius, posant­los a l’abast de tota la població a través del sistema sanitari públic, i també una educació sexual i afectiva igualitària.

D'altra banda, cal recordar que l’avantprojecte de “Llei de protecció de la vida del concebut i drets de les dones embarassades” és una gran amenaça al dret de decidir sobre una maternitat lliure i desitjada. El govern del PP vulnera, per tant, els drets sexuals i reproductius de les dones reconeguts internacionalment. És per això que, des del Col∙lectiu, es reivindica: el desplegament d'una llei de drets sexuals i reproductius i d’interrupció voluntària de l’embaràs; l’accés a mitjans anticonceptius i la implementació de l’educació sexual i afectiva.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid