Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
"Pep Gimeno 'Botifarra'. El cant de les arrels" s'estrena a Xàtiva i Alcoi

En aquests moments (19h) es passa en horari comercial al cinema Axion del Centre Comercial de Xàtiva. Demà es passarà a Alcoi

 

05/06/2014 Cultura

"Pep Gimeno 'Botifarra'. El cant de les arrels", una coproducció d'Òptim TV Audiovisual i TVC, amb la col·laboració del Taller d'Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València, s'estrena avui a Xàtiva als Cines Axion. L'estrena comptarà amb la presència de Pep Gimeno "Botifarra" i del director del documental, Albert Montón. L'endemà es podrà veure als Cines Axion d'Alcoi i durant bona part de l'estiu els habitants de les comarques centrals valencianes podran gaudir del documental en cartellera.

El film mostra la història singular de Pep Gimeno, tot un fenomen de la música i la cançó popular i tradicional al País Valencià. Botifarra va començar a cantar al carrer Puig de Xàtiva el 1975, amb només 15 anys d'edat, i a partir del 1978 va recórrer els pobles de les comarques de la Costera i la Vall d'Albaida, per enregistrar cançons populars transmeses oralment durant segles, interpretades pels últims "cantaors" i "cantaores". L'èxit posterior de Botifarra, a partir de l'enregistrament del seu primer disc en solitari el 2006, ha fet que les noves generacions canten aquelles cançons oblidades -i ara renovades i actualitzades- de la mateixa manera que canten la música comercial que senten als mitjans. Pep Gimeno s'ha prodigat també en els últims anys en recitals per Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid