Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANTIMILITARISME
La CUP no vol que es malgastin 260.000€ per portar a Mataró la Festa del Cel amb avions militars espanyols

La CUP s’oposa a la pretensió del govern municipal de dur a Mataró la Festa del Cel pel seu elevat cost econòmic, pel seu militarisme i espanyolisme i per l’agressió que suposa al medi ambient.

17/05/2014 Política

El govern municipal ha comunicat a la resta de Grups Municipals, el seu interès per portar a la ciutat de Mataró la Festa del Cel, l’espectacle aeri que s’ha deixat de fer a la ciutat de Barcelona.

El govern voldria repetir l’esdeveniment aeri a Mataró de forma anual, durant un cap de setmana de setembre, tal com es feia a Barcelona.

La Festa del Cel s’ha deixat de fer a la ciutat de Barcelona perquè el Ministeri de Foment no ha autoritzat a l'Aeroport del Prat a operar en la configuració de pistes que permet l'exhibició aèria, per raons mediambientals (soroll) i de capacitat operativa de l'aeroport.

El govern de Mataró ja ha iniciat converses amb les autoritats militars i civils per estudiar detalls de seguretat i organització. El pressupost anual ronda els 260.000€ i fins ara l’Ajuntament de Barcelona n’hi aportava uns 180.000€, la Generalitat uns 8.000€ i la resta era capital privat.

Des del govern local s’han fet reunions amb RENFE atès que s’haurien de fer algunes obres d’adequació i protecció dels murs que separen la via del tren.

Davant d’aquesta proposta de portar la Festa del Cel a la ciutat de Mataró, la CUP es posiciona en contra per diversos motius:

1. En l’actual moment de crisi econòmica i retallades en els serveis bàsics per falta de pressupost, considerem un despropòsit destinar centenars de milers d’euros a aquest espectacle aeri.

2. No acceptem l’exhibició d’aparells militars a la nostra ciutat perquè contradiu els valors de la pau i l’antimilitarisme. Un espectacle amb la presència i ostentació militar no és el model que volem de promoció de ciutat.

3. Denunciem l’espanyolisme que llueix banderes espanyoles dibuixades al cel per la Força Aèria espanyola. És un símbol imposat i per a molta gent representa una ofensa.

4. Les xifres de visitants no són tan elevades com diuen. Els darrers anys ha disminuït el nombre de visitants a Barcelona i el col·lectiu “Contrastant” desmenteix les xifres oficials de visitants.

5. La crisi ecològica global, el canvi climàtic com la progressiva escassetat de recursos combustibles fòssils desaconsellen qualsevol ús innecessari i superflu de combustibles. Aquest acte suposa un nou malbaratament ambiental estimulat  amb diners públics.

Per tots aquests motius, la CUP s’oposa a la realització de la Festa del Cel a la ciutat de Mataró. Estem disposats a replantejar la nostra oposició si es redueix substancialment la despesa de diners públics, si es desmilitaritza, si es desespayolitza, i si es fa un espectacle més respectuós amb el medi ambient.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid