Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
La CUP de Tortosa valora positivament la 1a Assemblea Oberta
22/05/2014 Política
La CUP de Tortosa valora positivament la 1a Assemblea Oberta La CUP de Tortosa valora positivament la 1a Assemblea Oberta

Ahir dimecres al Casal Panxampla, la CUP Tortosa va organitzar la primera assemblea oberta per analitzar els pressupostos municipals i recollir propostes per uns pressupostos amb més contingut social.

L'assemblea tingué una bona participació quantitativa (vora 30 persones) i qualitativa (hi havia persones vinculades a entitats i moviments socials de l'àmbit juvenil, cultural, de persones amb discapacitats físiques, immigració, habitatge. educació, de l'assistencialisme social més urgent...).

Durant la primera mitja hora des de la CUP s'ha analitzat la greu situació d'endeutament del municipi, el quart de l'estat amb més percentatge de deute per ingressos corrents (el 150%) o el quinzè de l'estat amb més deute per habitant (més de 1200€). Des de la CUP ens preguntem on estan els diners d'aquest endeutament perquè Tortosa no té ni uns serveis socials, ni uns equipaments socials o esportius, ni unes infraestrutuctures que ho justifiquen.

Posteriorment es va analitzar el pressupost del 2014, que des de la CUP qualifiquen de poc social i poc transparent. Poc social perquè preveu destinar 7 milions a la banca (entre interessos i amortitzacions) mentre benestar social només rebrà 1,4 milions. En una ciutat amb 1500 famílies rebent ajuda de Càritas i Creu Roja, amb un atur disparat, amb un menjador social insuficient i en una ciutat que té un dels percentatges més alts de Catalunya de persones sense habitatge. I poc transparent, perquè més del 50% del pressupost municipal no està gestionat segons criteris públics sinó privats, copiant el model INNOVA de Reus, que a més de generar un deute de200 milions d'€ per la ciutat, té 40 persones imputades per pressumpta malversació de fons públics, corrupció... “Només Sagessa gestiona el 48% del pressupost municipal”.

Finalment l'assemblea va recollir nombroses propostes per donar més contingut social als pressupostos del 2014. La intenció de la CUP és sol·licitar a l'ajuntament que es destinen menys diners a amortitzar el deute i que s'estudie el deute, per declarar una part il·legítima, en una moció popular que es presentarà a l'ajuntament i que anirà acompanyada de les propostes recollides a l'assemblea.

Entre les propostes destaquen: fer un parc d'habitatges per emergències socials i famílies desnonades, crear una llar d'infants municipal, recuperar el xec per aliments, invertir en l'eliminació de les barreres arquitectòniques, augmentar l'ajuda a les entitats que estan paliant la situació greu que viuen moltes famílies, ajudar a les famílies que no tenen recursos per garantir la integritat dels seus habitatges, mantenir els menjadors escolars durant l'estiu, augmentar el nombre de tècnics dels serveis socials i que estiguen més al carrer...

Des de la CUP TORTOSA demanen a l'ajuntament de Tortosa “que es prioritzen les necessitats de les persones a les necessitats de la banca mafiosa que ha estafat amb preferents, accions i ha estat rescatada amb diners públics després d'haver especulat”. “Entenem que fins que totes les persones de Tortosa no tinguen garantides unes condicions de vida mínimament dignes (habitatge, menjar cada dia, opcions d'un treball digne...) les necessitats de la banca s'haurien de renegociar i en tot cas, no prioritzar-les.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  8. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  9. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid