Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La FaPaC denuncia el tancament d'una vintena de línies de P3 malgrat tenir preinscripcions

Les famílies afectades anuncien que no es quedaran impassibles davant la situació de privatització de l'escola pública. “Badalona es mou” ha fet una crida a la mobilització.

07/05/2014 Educació

Una vintena de col·legis públics catalans, especialment del Barcelonès i del Baix Llobregat, veuran com es tanquen línies de P3 el proper curs malgrat tenir suficients preinscripcions realitzades, han denunciat avui en roda de premsa representants de la Federació d'Associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac).

La plataforma ha criticat aquest dimarts el tancament d'aquestes classes en escoles públiques on hi ha hagut suficients preinscripcions per mantenir-les obertes i que es vulguin reubicar les places sobrants a d'altres centres, generalment concertats.

Així, per posar un exemple, el col·legi Pere de Tera, de Badalona, on hi ha 36 nens de P3 preinscrits però en el qual també s'ha sabut que la Generalitat vol tancar una de les dues línies que té, segons la representant de l'Ampa Pepi Muñoz, també present en la roda de premsa. En situació similar es troba l'escola Baldiri Reixac, també de Badalona, totes dues al barri de Llefià, una zona “molt vulnerable” social i econòmicament, ha recordat la plataforma que ha reclamat als responsables de l'ajuntament badaloní i del Departament d'Ensenyament: “no ens maregin més i deixin les mateixes línies de P3”.

La Fapac també ha manifestat la seva oposició al tancament de línies per incrementar la ràtio per damunt dels 25 alumnes per aula “independentment de la titularitat de l'escola”, pública o concertada, i opina que “la qualitat de l'educació ha d'estar per damunt de la necessitat compulsiva d'estalvi del govern de la Generalitat”.

“Badalona es mou”

Per la seva banda, la plataforma “Badalona es mou” ha assenyalat que no permetrà la privatització de l’escola pública i denuncia la demagògia del govern del PP a la ciutat i de CiU a la Generalitat de Catalunya per justificar el tancament d’aules en centres públics i, amb els mateixos criteris, mantenir-les en els centres privats concertats pagats amb diner públic.“ Badalona es mou” ha cridat a la mobilització de tota la comunitat educativa per defensar el dret a una educació pública de qualitat per a totes les nenes i els nens de la ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid