Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
Més d'un centenar de persones a la 1a Trobada per la Unitat Popular de Mataró
08/04/2014 Política
Dinar popular a l?era de Les Esmandies Dinar popular a l?era de Les Esmandies

La comissió organitzadora valora molt positivament la 1a Trobada per la Unitat Popular de Mataró que es va realitzar aquest diumenge a Les Esmandies, casal de barri, amb la participació de més de cent persones vinculades a moviments socials i lluites populars de la ciutat. La síntesi dels debats i les conclusions de la Trobada seran compartides ben aviat a través del web.

Segons els organitzadors, la jornada va assolir un dels objectius de la trobada: obrir un espai de deliberació conjunta entre gent que participa de diferents col·lectius i moviments socials. Van comptar amb la presència de persones vinculades a la Coordinadora en Defensa de la Santitat Pública, la Plataforma Preservem el Maresme, Mataró Sense Fils, Can Fugarolas, la Cooperativa Ariet del Cafè de Mar, Súmate, professionals i sindicats d’ensenyament, familiars d’alumnes d’escoles públiques, persones del col·lectiu de “sense papers”, afectats per l’estafa de les preferents, moviment veïnal, l’ANC… entre d’altre.

Construcció de la Unitat Popular

El debat va ser intens i fructuós, i el procés sobiranista va tenir un paper rellevant com a context convulsiu i d’oportunitats pel canvi. Es va veure la necessitat de treballar en aquest procés democratitzador de la nostra societat per sumar la lluita pels drets i la justicia social amb la lluita per l’alliberament nacional. En funció dels escenaris possibles, les properes eleccions municipals podrien tenir un paper clau en aquest procés cap a la independència. També es va apuntar que cal treballar per oferir una candidatura amb un programa rupturista que porti la veu i la força dels moviments socials de la ciutat i les seves reivindicacions a les institucions.

Pels organitzadors, la trobada convida a ser punt de partida per continuar treballant de manera transversal cada lluita sectorial així com seguir teixint un marc comú de relació. Impulsada per la CUP i organitzada per una comissió externa a l’organització, la idea que tenim les promotores d’aquesta iniciativa és que aquest tipus d’experiències es repeteixi a la  ciutat i cada vegada més persones de diversa procedència se’l puguin sentir seu, puguin veure la necessitat de treballar per la Unitat Popular, i entre tothom confien i configurem espais com aquest on debatre estratègies comunes cap al canvi i la transformació social.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid