Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SUD ÀFRICA - EUSKAL HERRIA
Desmond Tutu ha demanat la llibertat per Arnaldo Otegi

L'arquebisbe emèrit de Ciutat del Cap i premi Nobel de la Pau ha emès un comunicat on demana la llibertat per Arnaldo Otegi i cita els presos polítics bascos 

20/03/2014 Internacional
En un comunicat, el premi Nobel de la Pau Desmond Tutu ha demanat l'alliberament d'Arnaldo Otegi a més a més d’esmentar els més de 500 presos polítics bascos.“L'empresonament continuat de presos polítics requereix una atenció urgent. L'alliberament d'Arnaldo Otegi, secretari general de la SORTU partit independentista basc i líder del procés de pau, seria un pas important. Actualment hi ha més de 500 presos polítics bascos dispersos a les presons espanyoles, moltes a centenars de quilòmetres de les seves famílies i comunitats”.

El premi Nobel ha indicat també que el segellat de les armes "requerirà de la col·laboració de Governs i institucions de l'Estat", i ha apel·lat a que, en el procés, es tinguin en compte els drets humans i a les víctimes que els han vist vulnerats. Tot recordant que “A Sud-àfrica, després de 350 anys de colònia i l'hostilitat de l'apartheid, li van caldre diversos anys de negociació per arribar a un consens sobre l'establiment d'un Estat democràtic i incloent.”.

L'arquebisbe ha recordat en el seu comunicat que l’experiència de  Sud-àfrica està representada a la comissió internacional de verificació per “l'exministre del gabinet i lluitador per la llibertat , el Sr Ronnie Kasrils.“.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid