Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
Unes 400 persones debatran a Barcelona sobre el futur de la sanitat pública als Països Catalans

La jornada organitzada per la CUP per aquest dissabte 22 de febrer es celebrarà a Cotxeres de Sants de Barcelona.

20/02/2014 Salut

"Unes 400 persones i 38 col·lectius serem dissabte a Cotxeres de Sants per debatre sobre el futur de la sanitat publica als Països Catalans" ha anunciat avui la diputada de la CUP-Alternativa l'Esquerres Isabel Vallet a la roda de premsa celebrada aquest migdia al vestíbul de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La roda ha servit per presentar la jornada de debat que la CUP farà aquest proper dissabte 22 de febrer a Barcelona i que porta de títol "Construïm la sanitat als Països Catalans".

Vallet ha explicat que el lloc on s'ha celebrat la conferència de premsa no era casual i ha recordat que : "Els professionals i treballadores d'aquest Hospital han estat un exemple en la lluita contra les retallades en sanitat i el seu comitè no ha signat cap de les mesures regressives que els han volgut imposar".

En la trobada amb els mitjans han participat - a més de la diputada de la CUP-AE -, Carmen Pérez, portaveu del Comitè de treballadors i treballadores de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Isabel Iturria, ex-Ministra del Poder Popular per a la Salut del Govern Bolivarià de Veneçuela i metge cirurgiana de la Universitat Central de Veneçuela i Tania Lizz Aguilar, professora de l'Escola Nacional de Salud Pública de Cuba i Vicedirectora de l’ens des de 2009.

Carmen Pérez ha volgut agrair el fet que s'escollís aquest Hospital per fer la presentació "d'aquesta interessant jornada que es celebrarà dissabte on participarem com a comitè i animem a tothom a participar-hi". Pérez ha explicat la lluita que s'ha dut a terme durant tots aquests mesos des del comitè "que ha anat més molt més enllà de la defensa estricta dels professionals i el treballadors i que ha estat una lluita en defensa d'una sanitat pública, universal i de qualitat".

Tania Lizz Aguilar, professora de l'Escola Nacional de Salud Pública de Cuba

Per la seva part, la cubana Tania Lizz ha volgut agrair el fet que hagin estat convidats per explicar "el nostre model sanitari públic, gratuït, universal i accessible, que no només obre la porta a la població cubana al servei, sinó que apropa el servei a totes les seves localitats". Lizz ha volgut recordar que "avui Cuba, tot i les dificultats evidents, ostenta indicadors comparables al primer món". Finalment la Vicedirectora de l'Escola Nacional de Salud Pública de Cuba ha animat a tothom a participar dissabte de la jornada on mirarà d'explicar amb amplitud el "model cubà den salut, la seva transformació amb el temps i com s'ha pogut, a pesar de totes les carències, mantenir aquest model".


Per acabar, Isabel Iturria, ex-Ministra del Poder Popular per a la Salut del Govern Bolivarià de Veneçuela, ha explicat que "la salut com a mercaderia, juntament amb l'energia i la tecnologia de la informació és el que mou més diners a nivell mundial i que cal tenir clar que quan enfrontem aquest debat estem enfrontant el gran capital transnacional que gira al voltant d'aquests negocis". Iturria s'ha mostrat molt agraïda de poder ser a Barcelona per aportar i debatre entorn la salut que a Veneçuela està recollida com a dret constitucional i on explícitament es fa referència a la prohibició que aquest dret sigui privatitzat. "Estem davant d'una confrontació de dos models: un model que beneficia a la humanitat i un model que beneficia els diners. Socialisme versus Capitalisme. I això es reflexa en cada una de les decisions que prenen els governs".


Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid