Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un gran comiat a Mataró per en Jordi Canal, exemple de compromís i lluita

La CUP de Mataró ha agraït les mostres de suport i condol  per la mort d’en Jordi Canal, expressant que  "Només som una més de les moltes famílies d’en Jordi, i nosaltres volem agrair especialment a la seva família el merescut acte de comiat d’ahir al tanatori de Mataró"

13/02/2014 Política

Un miler llarg de persones es van reunir al Tanatori de Mataró en l’emotiu i multitudinari acte de comiat a Jordi Canal,  segons ha recollit avui el digital Capgròs de Mataró. El comiat pel sindicalista, independentista i activista social mataroní que va morir diumenge passat als 56 anys es va convertir en un gran acte de reconeixement per aquest gran lluitador pels drets socials i nacionals.

La cerimònia, que va tenir lloc ahir a la tarda, va ser un homenatge a la vida d'aquest reconegut mataroní, i segons ha recollit la premsa local "una figura molt popular i estimada a la ciutat per la seva implicació en nombroses entitats i projectes socials i culturals." El taüt va ser entrat al recinte del tanatori cobert per una estelada i portat a espatlles de companys del lluitador traspassat.

La gran assistència de persones al comiat va motivar la instal·lació d’una pantalla gegant a l’exterior perquè tothom pogués assistir a l’acte. Familiars, amics, companys de la CUP i representats de les entitats i col·lectius dels quals va formar part Canal van ser els protagonistes dels parlaments. Entre els assistents destacaven persones de totes les edats, del món cultural i polític, nouvinguts com els nombrosos nous catalans d'origen africà i magrebí que van conèixer Canal en les diverses lluites pels drets i les llibertats, entre les quals la darrera ocupació del CAP de Rocafonda, en què l'homenatjat va prendre un destacat paper com activista.

A l’exterior s'hi van realitzar diversos actes d'homenatge, com l'actuació d'un grup de bastoners i els Capgrossos, una de les entitats a les quals pertanyia el desaparegut sindicalista, que van aixecar un pilar. Els assistents ambé van brindar amb cava pel record de Jordi Canal, en una cerimònia laica i d'homenatge a una trajectòria de compromís social i lluita.

El tanatori, ple de gom a gom, va posar de manifest els lligams que Canal mantenia amb la ciutat i amb el país.

Jordi Canal havia estat representant dels treballadors municipals a través del sindicat CATAC-IAC, al comitè d’empresa de l’Ajuntament, treballador municipal durant més de 30 anys; militant de la CUP des de la fundació a Mataró i membre de la Família Robafaves i dels Capgrossos, entre d’altres moltes entitats i col·lectius.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid