Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SUDAN DEL SUD
Tercer aniversari dels resultats oficials del referèndum d’independència de Sudan del Sud

Al febrer de l’any 2011 es van fer públics els resultats oficials del referèndum d’independència de Sudan del Sud amb un  98,83% del vots a favor de la independència

11/02/2014 Internacional
El referèndum sobre la independència del Sudan del Sud del 2011 es va celebrar en aquest país amb l'objectiu de decidir si havia de romandre o no com a part del Sudan. Va tenir lloc del dia 9 al 15 de gener de 2011. Això formava part de l'acord de Naivasha del 2005 entre el govern central de Khartum i l'Exèrcit d'Alliberament del Poble Sudanès. Un referèndum simultani s'havia de dur a terme a Abyei, sobre la conveniència de formar part del Sudan del Sud, però va ser posposat.

El 7 de febrer del 2011, les autoritats van publicar els resultats oficials: el 98,83% de ciutadans del Sudan del Sud van votar a favor de la separació del Sudan. A la meitat de les regions del Sudan del Sud van arribar al 99,9% de vots a favor.

La creació del nou estat de Sudan del Sud va tenir lloc el 9 de juliol del 2011, sis anys després de l'acord de pau. Milers de sudanesos del sud (entre ells molts refugiats que havien pogut tornar al país) van sortir als carrers per celebrar la independència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid