Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Trobada d'elits
Protesta independentista contra la trobada d'empresaris i polítics a l'Empordà

Un grup de directius, financers i empresaris influents s'han trobat per dinar amb una representació de polítics dels governs català i espanyol

25/01/2014

Trobada d'alt estànding avui al Baix Empordà. Un grup de directius, financers i empresaris influents s'han trobat per dinar aquest dissabte amb una representació de polítics dels governs català i espanyol a Fonteta, població baixempordanesa on Luis Conde, el president de la firma de caçatalents Seeliger & Conde, hi té una finca.

Els assistents, entre els quals hi havia el president Artur Mas i altres membres del Govern, han estat rebuts per un grup d'independentistes que s'han concentrat a les rodalies de la finca de Conde -que estava protegida pels Mossos d'Esquadra- amb una pancarta on posava "Fora la màfia de l'Empordà. Prou pactes amb Espanya", en clara referència als integrants de l'executiu català que s'han reunit amb empresaris pactistes i polítics espanyols.

La protesta, convocada per la CUP, ha estat coartada pels agents dels Mossos que hi havia al lloc i que a més de barrar-los el pas per impedir que s'acostessin massa al xalet han identificat alguns dels assistents. Segons ha explicat la CUP de La Bisbal, els veïns concentrats han estat seguits des de La Bisbal i identificats a l'entrada del poble. La CUP considera que aquest tipus de trobades entre elits serveixen per tramar estratègiques que lliguin "el poble català a Espanya i a la crisi del capitalisme".

Segons informa El Periódico, que ha difós la cita, Conde és un dels mediadors més actius entre la classe política catalana i el govern de Madrid a través de les elits empresarials de les dues parts, entenent per elits directius i empresaris influents, la també coneguda com a "minoria sigil·losa", diu el rotatiu.

La trobada, doncs, s'han produït en un ambient prou distès com és un dinar en una masia del segle XVI amb l'ànim de fomentar el diàleg i evitar el xoc de trens tan temut per una part de l'elit empresarial i s'ha celebrat coincidint amb el viatge a Catalunya dels polítics de l'executiu espanyol del PP que han clausurat avui a Barcelona la convenció del partit.

Assistents al dinar

Segons El Periódico, alguns dels assistents al dinar han estat Jorge Moragas, cap de Gabinet de Rajoy; el ministre José Manuel Soria, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, que és la delegada de Seeliger & Conde a Madrid. Altres ministres que estava previst que hi anessin, però que han declinat la invitació per raons d'agenda, eren Ana Pastor i Jorge Fernández Díaz.

Per part del Govern català, hi han assistit Artur Mas, que va confirmar que hi aniria acompanyat de Joana Ortega, Núria de Gispert, Felip Puig, Andreu Mas-Colell i Josep Maria Pelegrí. Pere Navarro serà l'únic representant del PSC present. Elena Salgado, exvicepresidenta del Govern amb José Luis Rodríguez Zapatero, ara a les files d'Endesa, i José Bono, també han dinat avui a Fonteta.

Com a principals representants empresarials hi han participat Enrique Lacalle, president de BMP i SIL; Javier Monzón, president d'Indra; Ignacio Garralda, president de Mutua Madrileña; Juan María Nin, conseller delegat de CaixaBank; Salvador Alemany, president d'Abertis; Rafael Villaseca, president de Gas Natural; Rodrigo Rato, expresident de Bankia; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i Mariona Carulla, presidenta de l'Orfeó Català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid