Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protestes
Polèmica i protestes durant la visita de Fabra a Alcoi

Les protestes veïnals han acompanyat el president de la Generalitat que ha canviat el recorregut per no escoltar-les. La policia espanyola ha estat prop de causar diversos accidents de trànsit.

27/01/2014 Drets i Llibertats

A les 11,30 del matí, ha tingut lloc la inauguració del pont Santa Rosa - Batoi a Alcoi, aquest pont va ser anunciat al setembre de 2010, amb una data estimada de finalització de 10 mesos. A la fi han estat 3 anys i 4 mesos.

L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Alberto Fabra i ha comptat amb un nombrós grup de gent que ha anat a protestar per la seua gestió, ja que als treballadors i treballadores de RTVV s'han unit membres de sindicats i d'associacions locals, entre elles la de Dependència. Des d'allí la comitiva havia d'anar tal i com estava anunciat al Viaducte, concretament al inici del Passeig Ovidi Montllor, però no ha estat així, per una banda els Policies Nacionals espanyols han anat cap el Viaducte, avançant en direcció contrària pel carrer Oliver, després han saltat en roig semàfors com els del Passeig de Cervantes, Sant Tomàs o la Plaça d'Espanya. De fet han estat a punt de provocar mes d'un accident de trànsit, i per altra les autoritats han anat en autobús fins la Zona Nord, l'acte s'ha traslladat al mig del pont, sense avisar prèviament a l'Ajuntament d'Alcoi.

Han quedat fora personalitats com Patricia Blanquer, diputada estatal pel PSOE, també Enrique Rico i Julia Company, president i secretària general de la Cambra de Comerç d'Alcoi, també representats de diverses entitats veïnals i comercials que estaven convidats, però a qui la Policia espanyola els ha demanat una acreditació inexistent. La Policia Local ha hagut d'intervenir per convèncer els agents.

Des del Govern Municipal han mostrat el seu rebuig "a la forma amb què s'ha organitzat l'operatiu de seguretat, ja que l'excessiu zel amb què la Policia Nacional ha filtrat l'accés de ciutadans i autoritats als actes, així com l'opacitat informativa per part de Presidència de la Generalitat, ha convertit uns actes de naturalesa pública i de celebració en una reunió tancada i repressiva cap a la ciutadania".

El regidor de Mobilitat Jordi Martínez ha volgut deixar clar que que "en cap moment des de Presidència se'ns ha informat dels canvis d'ubicació dels actes, que en principi estaven previstos al principi del Passeig Ovidi Montllor i finalment, sense consulta ni avís a l'Ajuntament, s'han celebrat al mig del pont, vedant l'accés a la ciutadania. Comprenem que Presidència preferisca evitar possibles mostres de repulsa, però la democràcia ha de garantir els drets de tots els ciutadans i per tant no podem defensar aquesta postura totalitària que ha acabat impedint l'accés a alguns informadors, a autoritats i responsables d'entitats que havien estat convidades a l'acte, i als ciutadans que legítimament tenen tot el dret a la protesta".

Pont dedicat a un supervivent de Mauthausen

Cal assenyalar que aquest pont està dedicat a Paco Aura, alcoià que va sobreviure del camp de concentració nazi de Mauthausen (Àustria), i que va ser adjudicat en abril de 2011 ha incomplit també tots els terminis, el seu cost supera els 10 milions d'euros.

Paco Aura, ha incidit al seu discurs en que, "espere que açò aprofite per a que la gent no torne a repetir allò que va passar".

L'alcalde, Toni Francés, ha defensat davant del President aquells que estaven manifestant-se contra la gestió del Consell en quant a la Llei de Dependència, les polítiques d'Educació, de Sanitat, el tancament de RTVV i les retallades a l'Estat del Benestar en general. També ha parlat de Paco Aura, "una persona que sempre ha defensat el diàleg com la via per a superar les diferències, és tot un honor que este pont duga el seu nom".

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  8. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  9. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid