Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
El GOB presenta una denúncia penal per les obres de ses Fontanelles

S'ha convocat una concentració, el dissabte 1 de febrer a les 12h a davant les obres d'accés a Ses Fontanelles.

22/01/2014 Territori
tamarell arrabassat tamarell arrabassat

El GOB, juntament amb la Plataforma Salvem ses Fontanelles, van presentar ahir una denúncia a Fiscalia per les obres d'urbanització autoritzades per l'Ajuntament de Palma a la zona humida de Ses Fontanelles, estan incomplint de manera greu el Pla de Vigilància Ambiental aprovat per la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears.

Les obres no disposen del Pla de gestió de residus, malgrat que el Pla de Vigilància Ambiental deixa clar que n'hia que que poden tenir la consideració de residus perillosos.

Els residus són cremats en alguns casos i en el pitjor dels casos s'ha pogut comprovar que part d'aquest material s'està abocant a les voreres de la zona inundada amb una possible afectació greu de l'aiguamoll protegit per la llei i per diversos convenis internacionals com el de RAMSAR incomplint a més, el que preveu el Pla de vigilància pel que fa a les a "Accions previstes de conservació de la zona humida durant les obres (zona verda)".

Arrabassament i destrossa de la vegetació existent

Per altra banda, s'està incomplint el Pla de Vigilància ambiental pel que fa a la "Conservació de la vegetació de la zona verda". Les pales estan arrabassant i decantant tamarells enormes fins i tot, exemplars marcats per a una possible replantació.

Convocatòria concentració

La situació de ses Fontanelles és vergonyosa. S'han tramitat plans que no preveuen ni cumplir els promotors, ni controlar ni exigir l'adminsitració. La situació no podria ser pitjor. Després d'anys de lluitar per la protecció de l'aiguamoll, els interessos especulatius estan arrassant tots els valors naturals d'aquesta zona.

Davant la indignació, la Plataforma convoca una concentració el proper 1 de febrer, coincidint amb el cap de setmana de celebració del Dia Mundial de les Zones Humides, per cridar l'atenció sobre aquest atemptat ecològic i exigir a l'administració que rectifiqui i que actuï amb respecte a la natura i d'acord amb l'interès general i no a mercè de l'especulació que ha destrossat el nostre territori.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid