Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA ANTIMAT
Detenen dos activistes a la concentració de suport als encausats de la MAT

El diputat Quim Arrufat demanarà explicacions al Govern per l’assetjament policial

27/01/2014 Drets i Llibertats

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos activistes aquest dilluns en el marc de la concentració que s'ha celebrat a Girona per donar suport als sis activistes -entre ells el regidor de la CUP a Girona Jordi Navarro i el de SI a Viladesens Albert Saus- que han han estat imputats per la seva participació en una acció contra la MAT que es va fer a Fellines.

Quan ja es donava per acabar la protesta, la policia ha detingut una noia que no estava citada però que estava en recerca i captura també per l'acció de Fellines. Més tard han detingut un altre activista. Immediatament s'ha convocat una nova concentració a la comissaria de Vista Alegre de Girona amb el carrer del Carme. Hores després, els dos joves han sortit en llibertat.

La protesta, formada per més d’un centenar de persones, ha tingut lloc davant mateix de la comissaria de Vista Alegre i ha tallat el trànsit. Un desplegament policial d’agents encaputxats ha controlat la concentració.

Dos regidors

Aquest matí ha tingut lloc la declaració de Jordi Navarro, regidor de la CUP a Girona; d’Albert Saus, regidor de Solidaritat Catalana per la Independència a Viladesens, i de Víctor Cánovas. el jove que va atrinxerar-se en un cotxe soterrat el passat 8 de gener a Fellines en contra de la MAT.

Se’ls imputen diversos delictes per haver-se manifestat aquell dia en contra de la infraestructura energètica. Els tres s’han acollit al seu dret a no declarar i ara esperen que continuïn les diligències. Navarro, Saus i Cánovas són tres de les sis persones que han estat imputades pels fets del 8 de gener.

Mostres de suport

Militants i càrrecs electes de la formació han estat presents a la concentració d’avui davant de la comissaria de Vista Alegre on declaraven els tres acusats d’haver-se manifestat en contra de la línia elèctrica. 

Representants de la CUP i d’altres organitzacions socials i polítiques (Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència, PAH Girona, moviment okupa...) han estat presents a la concentració.

Nombrosos regidors de l’esquerra independentista (de Girona, Salt, Banyoles, Bordils, Celrà o Santa Coloma de Farners) hi han fet acte de presència. L’Assemblea Territorial Nord-Oriental ha anunciat que continuarà donant suport i promovent, quan calgui, les mobilitzacions en contra de l’actual model energètic.

Arrufat demanarà la compareixença de Puig i Espadaler

El diputat de la CUP Quim Arrufat, que ha ofert una roda de premsa a peu de carrer juntament amb el veí de Fellines Joel Saus i l’advocat Benet Salellas, ha explicat que la formació demanarà la compareixença dels consellers d’Interior, Ramon Espadaler, i d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, perquè expliquin els darrers esdeveniments.

En aquest sentit, ha anunciat que qüestionaran l’assetjament policial als activistes. D’altra banda, el grup parlamentari també es dirigirà al Govern per tal de posar en dubte  “una política energètica que consent la construcció de la MAT malgrat saltar-se les distàncies reglamentàries entre les torres elèctriques i els habitatges”.

Arrufat ha posat èmfasi en la mobilització popular en contra d’aquesta infraestructura, expressada ahir mateix en la consulta de la Selva. El diputat ha explicat que “hi ha cinc grans empreses energètiques que, amb connivència amb el Govern, estan construint un model energètic antidemocràtic, sense atendre els interessos reals de la població i del territori”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid