Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llei d'Estrangeria
Decreten l'expulsió del veí de Salt i activista de la PAH Aziz Tarhzout

El jutge ha determinat que la detenció i expulsió imminent de Tarhzout és legal

16/01/2014 Drets i Llibertats

Un jutge ha decretat la deportació del veí de Salt i activista de la PAH de Girona Aziz Tarhzout. Tarhzout, que fa 8 anys que viu a Salt i quasi 10 que viu a Catalunya, va ser detingut aquest dimecres al matí quan es dirigia a la comissaria de la policia espanyola per passar el control.

Un tràmit que feia cada 15 dies des del març, quan li van incoar una ordre d'expulsió pel fet de no tenir vigent el permís de residència. Tarhzout el tenia caducat perquè no tenia contracte laboral.

El seu advocat, Benet Salellas, va presentar un habeas corpus per frenar l'expulsió, fet que va paralitzar el trasllat de Tarhzout. Amb tot, el jutjat de guàrdia va determinar ahir que la detenció i l'expulsió imminent -a realitzar en un termini de 72 hores- era legal.

Després de ser detingut, un vehicle se'l va endur a Madrid per agafar un avió amb destinació al Marroc aquest dijous a les set del matí.

Expulsió administrativa

Salellas assegura que no s'han respectat els drets fonamentals de Tarhzout ja que es dóna la circumstància que no hi ha cap sentència ferma que decreti la deportació del saltenc. Per això creu que hi havia indicis probables de detenció il·legal, tot i que finalment el jutge no va tenir en compte l'habeas corpus.

Es tracta doncs d'una expulsió administrativa que es produeix només una setmana abans de la celebració del judici que havia de decidir sobre el recurs en contra de l'ordre d'expulsió. Segons Salellas, una expulsió administrativa es pot commutar per una multa.

Un solidari detingut

Després de conèixer la decisió d'expulsar-lo, es va convocar una concentració de protesta a les portes dels Jutjats de Girona per reclamar la llibertat del noi. Membres de la PAH, del Grup Antirepressiu de Girona, de la CUP i d'ICV van demanar l'alliberament del detingut.

La policia municipal de Girona va detenir un jove dimecres a la nit en el marc de la protesta. El noi està acusat de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions. 

Activista molt implicat

Aziz Tarhzout és un activista gironí molt implicat en les lluites populars, des del moviment dels indignats a la PAH i actualment amb el Bloc Salt. 

La PAH Girona creu que la seva deportació "no és una casualitat" ja que s'ha decretat per sorpresa sense que les circumstàncies de la seva situació hagin canviat en els últims dies.

Per això denuncien un cop més la Llei d'Estrangeria, que acusa d'il·legal un veí de Salt que no troba feina. En aquest sentit, afirma que la llei "s'acarnissa especialment contra unes persones només per ser immigrants i pobres", condició -subratlla- "que no era rellevant quan s'havien d'obrir les portes a la mà d'obra barata".

"Amb papers o sense, Aziz és un de nosaltres i no podem ni volem un avui i un demà sense ell i el que representa: un ésser humà honest, treballador i solidari, el nostre germà", expressa la PAH, que demana la derogació de la Llei d'Estrangeria i el tancament dels CIE.

La CUP i ICV-EUiA han condemnat l'expulsió de Tarhzout.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid