Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatitzacions de serveis
Veïns d'Inca amb els regidors tancats a l'Ajuntament contra la privatització de l'aigua

Els grups de l'oposició inquera han lliurat prop de 4.000 signatures de ciutadans en contra de l'externalització del servei d'aigua i han demanat la convocatòria d'un referèndum

17/12/2013 Drets i Llibertats

Veïns i veïnes d'Inca es van concentrar ahir al vespre davant de l'Ajuntament per mostrar la seva solidaritat amb els regidors tancats al consistori en contra de privatització de l'Aigua.

I és que els regidors dels tres grups de l’oposició passen la nit a la sala de plens de l'Ajuntament com a protesta per la imminent privatització del servei municipal de l’aigua, una concessió pels proper trenta anys.

Els grups del PSIB, MÉS per Inca i Independents d'Inca han mostrat des de l'inici del procés el seu rebuig a la privatització, entenent que l'Ajuntament perd el control del servei i de les tarifes que es puguin aplicar, segons informa dBaears.

Els grups municipals expliquen que, una vegada van anunciar el tancament passades les 15 hores, el batle d’Inca es va personar a la sala de plens on s’havien tancat els regidors de l’oposició per parlar de les alternatives a la privatització de l’aigua. En aquest sentit, els grups municipals de PSIB-PSOE, Independents d'Inca i MÉS per Inca lamenten que el govern municipal no hagi tingut aquesta predisposició fins ara i consideren que, just per això, el tancament està plenament justificat. Els regidors de l’oposició desitgen que la tardança del batle en considerar la possibilitat d’alternatives no esdevengui una dificultat ni una excusa per sospesar la viabilitat d’algunes de les propostes presentades.

Així mateix, les tres formacions han reiterat durant aquest últim any la seva voluntat que l'Ajuntament estudii altres fórmules per a millorar el servei i obtenir el finançament necessari per a rehabilitar l'antic Teatre Principal, inversió que l'equip de govern del Partit Popular vincula a la privatització del servei.

En els últims mesos, els grups de l'oposició inquera han lliurat prop de 4.000 signatures de ciutadans en contra de l'externalització del servei d'aigua i han demanat la convocatòria d'un referèndum perquè es pronunciessin els ciutadans, qüestió que fou primer acceptada i posteriorment denegada pel batle, Rafel Torres.

El concurs per a l'adjudicació del servei a una empresa privada per als pròxims trenta anys ha estat plena de problemes. De les cinc empreses que es van presentar en principi, la guanyadora del concurs, que havia ofert 9,5 milions d'euros quan les condicions del concurs només fixaven un cànon de 2,5 milions d'euros, no va presentar els corresponents avals, renunciant automàticament a l'explotació. L'empresa que va quedar en segona posició en la puntuació, Sorea, a qui està previst que l'Ajuntament lliuri demà la concessió amb els vots en solitari del PP, ha estat a més impugnada per la que quedà en tercera posició.

Alternatives

El batle Torres, tot i creure que la privatització de l'aigua és l'única manera per millorar la xarxa de canalització i evitar les fuites d'aigua, i obtenir doblers per rehabilitar el Teatre, ha assegurat que "l'oposició pot fer propostes per evitar la privatització però que siguin viables". No obstant això, Torres s'ha mostrat convençut que no hi ha cap alternativa que no passi per la privatització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid