Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Palestina
Commemoració a Vic del 5è aniversari de la massacre de Gaza

Avui  a les 6 de la tarda a La Nyàmera de Vic tindrà lloc la projecció del documental “To shoot an elephant”, que comptarà amb la presència d’un dels seus directors, Mohammad Rujailah

29/12/2013 Internacional

La iniciativa "Complicitats que maten" realitzarà un cinefòrum per no oblidar el que va passar -i el que seguirà passant- a Gaza "sempre que complicitats (com, per exemple, les que té la Universitat de Vic amb universitats israelianes) segueixin pactant-se".

En aquesta línia han preparat el cinefòrum. Parlaran i fomentaran el debat sobre la situació de Gaza i, també, explicar quina implicació hi van tenir les universitats israelianes. Com a rerafon, la projecció "To Shoot an Elephant”, que narra l’atac que Israel va realitzar a Gaza entre el desembre de 2008 i el gener de 2009 . L'acte comptarà amb la presència de Mohammad Rujailah, codirector de la pel·lícula i Joan Coma, doctorant en ciència política.

Masacre de Gaza

Han passat cinc anys des del brutal atac que l’Estat d’Israel va cometre sobre la població palestina de la Franja de Gaza. L’atac -realitzat per aire i terra, amb bombes de fòsfor- no només va anar dirigit a objectius militars sinó que, també, a va afectar a cases, hospitals, escoles i altres infraestructures. Com sempre, les terribles conseqüències van ser per a la població civil amb un balanç de 1400 morts palestins (i deu morts israelians) i 20 mil desplaçats fins a dia d’avui.

Després de l’alleujament que va representar l’obertura temporal del pas fronterer amb Egipte (conseqüència dels canvis polítics en aquest país), la Franja de Gaza i els seus 1,7 milions d’habitants es troben avui completament aïllats, en una situació humanitària dramàtica: 6 hores d’electricitat al dia, 1,1 milions de persones bevent aigua no sanejada, manca de medicaments bàsics i d’aliments, una economia arruïnada, famílies aïllades de la resta del país i una total dependència de l’ajuda estrangera. Els atacs a camperols i pescadors són regulars.

Valora
Vídeos
Documental sobre palestina (To shoot an elephant subtitulado)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid