Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
Tanquen Canal 9 i es compleix l'amenaça per la sentència contra l'ERO

Es compleixen les amenaces amb què advertien que si s'anul·lava l'ERO "caldria" tancar la ràdio i la televisió públiques. El PP liquida definitivament l'ens públic

05/11/2013 Comunicació

Tal i com ha indicat Vilaweb.cat va poca estona, ell govern autonòmic valencià ha anunciat la voluntat de tancament definitiu de la RTVV.

El govern valencià ha anunciat la supressió del servei públic de RTVV a través d'un comunicat fet públic aquesta tarda. Els arguments per portar a terme la liquidació de RTVV han estat per part del Consell que la readmissió dels mil treballadors acomiadats amb l'ERO "fa inviable la continuïtat de l'ens" comunicatiu.

En aquest comunicat es compleixen les amenaces que el vice-president José Císcar havia dirigit advertint que si s'anul·lava l'ERO caldria tancar la ràdio i la televisió públiques. A l'escrit'argumenta que "només el cost de les despeses de personal d'una plantilla de 1.700 treballadors implicaria aproximadament 72 milions d'euros, una quantitat a la qual caldria sumar la despesa de funcionament i manteniment de RTVV, un cost que la Generalitat no pot assumir en aquests moments."

El govern encapçalat per Alberto Fabra avui s'ha reunit per prendre aquesta decisió que destrueix el sistema comunicatiu públic valencià, després de conèixer que el jutge de la sala social del Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat l'ERO que va deixar al carrer un miler de treballadors.

Sentència favorable als treballadors del Canal 9

La sentència coneguda aquest matí del TSJ estableix el "Dret de reincorporació dels treballadors afectats en els llocs de feina corresponents." L'ERO dissenyat pel govern a mans del PP, segons la sentència, ha vulnerat la normativa que regula els ERO, i vulnera a la vegada els drets fonamentals i llibertats públiques dels treballadors. Una raó que ha afavorit aquesta sentència és el fet que una vegada confeccionada la llista dels afectats per l'ERO se'n van alterar els criteris, afegint-hi uns de diferents dels aprovats en la decisió final de l'expedient.

El magistrat que ha redactat aquesta sentència considera que quan es van canviar il·lícitament els criteris ja hi havia hagut acomiadaments, fet que va causar una situació de desigualtat entre els acomiadats i els qui encara estaven en procés d'afectació per l'ERO.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid