Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
CUP de Badalona: Suport “molt crític” al Pacte Local pel Dret a Decidir

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Badalona ha fet públic un suport “molt crític” al Pacte Local pel Dret a Decidir, presentat aquest dilluns

16/10/2013 Política

La CUP ha criticat, després d’assistir a una reunió de partits que havia de servir per consensuar posicions, ja que "en aquesta reunió ja estava tot decidit i que s’ha imposat la figura de Maite Arqué com a imatge pública per la via de fets consumats."

El portaveu de la CUP Badalona, Francesc Duran, ha reivindicat “el dret de la CUP a decidir qui vol que la representi”, un fet contradictori amb la figura de l’exalcaldessa. Duran ha afegit que “la CUP no es pot sentir representada per Arqué després de la seva gestió nefasta al capdavant del govern municipal, el relleu opac en abandonar l’alcaldia i l’agressió de la Guàrdia Urbana al Casal Independentista Antoni Sala i Pont sota el seu mandat”.

Per a la CUP de Badalona l’alternativa seria “una taula de notables que reflecteixi una concepció més diversa, plural i representativa”.

Malgrat tot, el nucli local de la CUP ha expressat “la necessitat de l’autoorganització i la mobilització popular en el procés cap a la independència”, tot i que reclama que el Pacte Local pel Dret a Decidir funcioni de manera transversal i democràtica, que "abandoni el personalisme i que doni més protagonisme a la societat civil que als partits polítics." En aquest sentit, la CUP ha valorat positivament que Òmnium Cultural s’hagi avingut a tirar endavant aquesta iniciativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid