Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Política municipal
L'Ajuntament de Vic es postula a favor dels Països Catalans

El consistori aprova una moció contra la llei de l'avortament i una per demanar l'absolució de Lluís Suñé, el regidor de la vinyeta sobre el dèficit fiscal

14/09/2013 Política

L'Ajuntament de Vic va aprovar durant el ple municipal de setembre celebrat dilluns una moció a favor de la nació completa. El text, presentat per la CUP, va rebre el suport de totes les forces democràtiques del consistori, mentre que PxC hi va votar en contra.

Segons la CUP, la reivindicació de Països Catalans ha estat "des de sempre primordial" pel fet d'entendre que "estem reclamant una realitat política per un poble que és i vol ser, i no un nou estat extret d'una regió espanyola".

Per la formació, el fet que al ple es pogués debatre "amb total normalitat" sobre Països Catalans demostra que "la feina i reivindicació de l'Esquerra Independentista d'una nació més enllà de les fronteres imposades per l'estat espanyol és necessària i està donant fruits".

Mocions contra la llei de l'avortament i en suport a Lluís Suñé

El ple municipal va aprovar una altra moció de la CUP de rebuig a la nova llei de l'avortament que vol aprovar el govern espanyol. La moció va rebre el suport de SI, ICV, PSC, ERC i la mateixa CUP, mentre que CiU es va abstenir i PxC hi va votar en contra.

El text va rebre esmenes d'alguns grups per votar-hi a favor, que es van acceptar, com per exemple que l'ajuntament no convoqués una concentració contra la llei de l'avortament sinó que hi donés suport en cas que fos convocada. CiU es va abstenir al·legant que l'ajuntament ha de respectar totes les sensibilitats i no pot ni tant sols donar suport a concentracions com aquesta.

D'altra banda, també es va aprovar una moció de CiU per demanar l'absolució de Lluís Suñé, el regidor de Torredembarra que va publicar una vinyeta al seu bloc sobre el dèficit fiscal de Catalunya.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid